Ne vásárolj textilöblítőt többet – teli van adalákokkal, és káros a természetre, valamint allergiát okoz. Készítsd el a saját TERMÉSZETES és olcsó változatodat!

2658

A bolti öblítőtermékeket használjuk, mosáskor. Tudjuk, hogy az illatuk fantasztikus, de lehet, hogy azt sokan nem tudják, hogy káros lehet a gyermekeinkre. 

 

A szakértők szerint a kereskedelmi öblítők a bennük található nagy mennyiségű vegyi anyag miatt, allergiát okozhatnak. Az öblítőből a bőrön keresztül bejut a méreganyag a szervezetbe  és súlyos károkat okozhat. Egyes tanulmányok szerint, a hozzáadott illatosító vegyianyagok az  állatok hormonegyensúlyát is felborítják. Ezért inkább azt javasoljuk, hogy kerüld az öblítőt, főleg a gyerekruhák mosásakor.

Akkor hogyan legyen jó illatú a ruhám? Kérdezheted joggal, de erre is van egy jó megoldásunk!

Nem károsítja az egészséged, ha környezetbarát  öblítőt használsz. Bízz a természetben, a természetes öblítő olcsó és könnyen hozzáférhető összetevőket tartalmaz, bármikor el tudod készíteni. Ezek a szódabikarbóna, illóolaj, víz és almaecet.

Kíméld meg a családod, és ne vegyél vegyi gyári öblítőt!

A mi környezetbarát öblítőnk így készül:

Hozzávalók:


150-200 ml forró víz;

800 ml almaecet;

20 csepp illóolaj;

10 gr szódabikarbóna.

Így készítsd el:

Egy 3-5 literes műanyag tartályba keverj össze vizet, szódabikarbónát és az almaecetet. Ezek kémiai reakcióba lépnek, minek hatására buborékok képződnek. Amikor a keverék leülepszik, öntsük bele egy öblítős flakonba, ügyelve arra, hogy tölcsért használj, azzal lesz a legkönnyebb. Add hozzá a választott illóolajat, és rázd fel jól.

Hogyan kell használni: rázd fel minden használat előtt  és adj 4 evőkanállal a mosógép öblítőtartályába. ez bőven elég lesz.

forrás: healthyfoodspot.com