Ne úgy váltogasd a partnereidet, mint a fehérneműidet!

1367

Nekem sikerült is egy darabig. Egy jó darabig. Sőt, azon a gyerekes szinten egészen jó voltam a szakkörben. Csak azt nem mondták, hogy a kitűnő minősítés mellé jár egy vonatjegy is, és a következő állomás a kiégés.

20151029ne-a-partneredet-csereld-le

15 000 embert kérdeztek meg 48 országból, hogy milyen gyakran váltogatják a partnereiket. A felmérés szerint az ázsiai országokban fordul elő legkevésbé a gyakori párcsere, és az élen messze Európa legvallásosabb országai állnak. A “lennék én hűséges, csak nincs kihez” állításnak, ha közelről nézem, még igazságtartalma is van, viszont egy pici gond is akad vele. Amíg benned nem érik meg az igény a hűségre, addig számodra nincs olyan személy az egész bolygón, akihez egy rövid időn túl hűséges lennél.

A mondás szerint, “amit nem tudsz feljebb emelni, azt legyen erőd lent hagyni…” 

Ez nemcsak egy személyre, hanem bármilyen élethelyzetre és még egy működési alapra is igaz. A működési alap az, ahogyan a dolgok szokás szerint mennek. Szükség szerint ezeken is lehet változtatni, és ha kell, ezektől is meg lehet szabadulni.

Persze joggal merül fel a kérdés a döntésnél, hogy a szívemre vagy az eszemre hallgassak? Nos, ez nem egy vagylagosan eldöntendő kérdés. Hallgass a szívedre, de ne dönts az eszed nélkül. Mindig jogodban áll épeszűnek maradni, dönteni és cselekedni. Kortól, nemtől és vallási hovatartozástól teljesen függetlenül.

Egy bölcs filozófus ezt mondta egyszer:

Amíg tükröt tartanak egy ember orra elé, és az bepárásodik, addig tud tenni valamit.” 

Ha elbizonytalanodsz magadban, és megkérdőjelezed azt, hogy képes vagy rá, akkor csak keress egy tükröt. Elég egy kis törött darab is, csak merj belenézni!

(forrás: life)