Ne együnk hagymát randi előtt? Megdőlni látszik!

1508

Meglepő eredménnyel zárult egy cseh és egy skót egyetem közreműködésével készült kutatás. Az Appetite magazinban megjelent tanulmány szerint azon a férfiak izzadságát, akik hagymát fogyasztottak, sokkal szexisebbnek találták a nők, mint azokét, akik hagymakapszulát, avagy semmi ilyesmit nem kaptak.

20150401hagyma-hagymak

A kutatók összesen 42 férfit vontak be a felmérésbe, akiket 3 csoportra osztottak: az első csoport nyers hagymát, a második hagymakapszulát, a harmadik pedig semmi ilyesmit nem kapott. Mind a 3 kategória tagjainak 12 órán át egy-egy párnácskát kellett a hónaljuk alatt tartaniuk, amely összegyűjtötte az izzadságukat – később pedig ezt szagoltatták meg a nőkkel, akiknek értékelniük kellett, melyik verejtéket mennyire tartják férfiasnak.

Kutatók szerint a hagyma egy rendkívül tápláló étel, amely a benne található antibakteriális anyagoknak köszönhetően nem csupán a megfázás leküzdésében segíthet, hanem a kellemetlen izzadság ellen is hatékony védelmet nyújt,semlegesíti a rossz szagokat, ezáltal pedig sokkal kellemesebbé teheti a test illatát is. A kellemetlen szájszag természetesen döntő szerepet játszik a társadalmi interakciókban, de az emberi hónalj szaga is fontos tényező lehet az intim kapcsolatok kialakításában– olvasható a szaklapban.

(forrás: life)