Mutatunk egy nagyon egyszerű trükköt, amivel pillanatok alatt puha, meleg palacsintát varázsolhatsz az asztalra!

848

A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik.

Alapvetően liszt, tojás, só, és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej felhasználásával készített folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek. Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle, ilyenkor szeletelve tálalják.

Tölteléke szintén nagyon sokféle lehet a tájegységek ízlésvilága szerint. Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és kedvvel fogyasztják önmagában és más ételek körítéseként.

Számos nemzet vallja maga specialitásnak a köztudatban, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba a római birodalomig vezethető vissza.

Hogyan varázsoljunk pillanatok alatt puha, meleg palacsintát az asztalra?

  • 1 1/2 csésze búza liszt
  • 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 nagy tojás
  • 1 1/2 csésze tej
  • vaj, vagy olaj a kisütéshez

Keverd össze először a tojást egy kevés tejjel és a sóval, külön tálban pedig a lisztet a szódabikarbónával. Majd a folyékony összetevőkhöz lassan adagold a lisztet. Közben tejet is adj hozzá úgy, hogy csak a legvégén legyen híg a tésztád.

10-12 db amerikai palacsintát tudsz készíteni ennyi masszából.

Nem kell mást tenned, mint az előre elkészített, kihűlt palacsintákat lefagyasztani és bezacskózva a mélyhűtőbe tenni.