A különböző, “ingyenes ajándékokat”, vizsgálatokat, ebédet ígérő termékbemutatókon csalnak – ezt mindannyian tudjuk. De hogy ennyire pofátlanul?

A hivatalosan “orvosi diagnózisnak nem minősülő test-állapotfelmérő tesztet” végző budapesti cég is szervezett ingyenes vizsgálatot. Meghívtak rá egy asszonyt is, aki műlábakkal él, mert eleve lábak nélkül született. Az idős nőnek aztán szépen megmutattak az ígért 3D-s helyett egy sima képet arról, milyen visszeres a  – nem is létező – lába. Az asszony és az őt kísérő fia, Norbert érthető módon fel voltak háborodva.

“Édesanyám lábak nélkül született. Műlábakkal közlekedik 74 éve, ezért nem tűnhetett fel egyből a vizsgálatot végző személynek” – írja Norbert a Tékozló Homár blognak levelében. “Miután közölte, hogy nincs lába, amiről a képet készítették, a vizsgáló elkezdett dadogni, hebegni és habogni. Majd kivágta magát azzal, hogy ez egy általános kép az erei állapotáról. De a csak általuk forgalmazott magnetic ring plus készüléket akkor is ajánlja, hogy elkerülje az agyvérzést. Csak most, csak önnek csak 360.000 HUF. “Ennyit megér az egészsége!”, és van részletfizetés! A fiát sem kell megkérdeznie, ennyit neki is megér a szülei egészsége. Mondtam édesanyámnak, hogy biztos agyvérzést kapott volna, ha megveszi a máshol 6000 HUF-ba kerülő eszközt 360.000 FT-ért. TÉNYLEG sikerült ma elkerülnie egy agyvérzést!”

A cég azzal védekezett, hogy valaki visszaélve az ő adataikkal a nevükben rendez ilyen vizsgálatokat.