Miről ne beszélj a randin

1822

Szerencsére a férfiak általában sokkal lazábban veszik az első randit, mint a nők, akik legszívesebben szabadságot vennének ki arra a napra, hogy megfelelő időt (értsd: legalább nyolc órát) szánhassanak a készülődésre.

 

Eközben pedig rengeteg alkalom adódik arra, hogy kellően stresszes állapotba hozzák magukat, és mire a randipartner becsönget, már szinte ajtót sem akarnak nyitni, mert meg vannak róla győződve, hogy úgyis minden rosszul sül majd el. Egy tapasztalt férfi azonban, jó pár randival a háta mögött már tisztában van ezzel, így kezelni tudja a helyzetet. Ám a férfiak is elkövethetnek hibákat: egy-egy nem odaillő megjegyzés elejtésével vagy egy randis tabutéma felhozásával jelentősen csökkenthetik esélyeiket a második körre.

 

Exek

A férfiak is unják, ha a nő órákat beszél a korábbi kapcsolatairól, hogy azok miért romlottak meg, ki volt a hibás és hasonlók, és ezt érthető is. Azonban talán nem meglepő, ha ezzel a nők is ugyanígy vannak. Olyan ez, mint egy állásinterjú. Ha szidod a volt főnököd, nagy eséllyel nem vesznek fel, hiszen tudják, a következő interjún ugyanezt mondanád róluk. Ha a nő a legutóbbi kapcsolatodról kérdez, legfeljebb azt említsd meg, meddig tartott, és mikor ért véget. Ha hosszú távon is el tudnád képzelni az adott hölggyel, ne meséld el neki, hogy eddig csak egyhónapos kapcsolataid voltak, és mindegyik a te hűtlenséged miatt ért véget. Ha a párod vetett véget a kapcsolatnak, te legszívesebben még mindig vele lennél, és az aktuális randipartner csak szőr arra a bizonyos kutyaharapásra, legalább annyit tegyél meg, hogy ezt nem kötöd az orrára.

A partner hiányosságai

Egy „Csinos vagy” mindenkinek jól esik, de ha úgy érzed, ezt nem tudnád őszintén mondani, inkább ne mondj semmit. Bár azt hihetnénk, evidens, hogy az első randi nem a másik hibáinak részletezésére szolgál, sajnos ez nem mindenki számára ilyen egyértelmű. Ha a hölgy telt, ne kezdj el arról beszélni, milyen jó kis konditerem nyílt a szomszédodban, és nem ártana kipróbálnia. Az első randin mindenki egy kicsit izgul, és nem olyan beszédes, mint egyébként szokott. Így arról se oktasd ki, hogy ha ilyen visszahúzódó, és nem nyílik meg senkinek, sosem lesz párja. Ha a kezdeti feszengésből később sem kerekedik jóízű beszélgetés, zárd le azzal, hogy nem passzoltok egymáshoz, és búcsúzzatok el. Neked is jobb, ha úgy maradsz meg az emlékezetében, mint „egy kedves srác, akivel nem voltunk egymás esetei”, mint „az a bunkó, aki folyton kritizált”.

Anyagi helyzet

Akármilyen jól megy is a szekér, ne számolj be róla, hogy hányszor utaztál idén Hawaii-ra, mikor vettél új kocsit, és milyen sokat keresel. Feltételezhetően nem egy felszínes, pénzhajhász partnert keresel, a többi nőben pedig ezzel visszatetszést keltesz. Azonban az ellentéte sem jó megoldás: akármennyire is próbálsz megfogni minden egyes forintot, te ne vesd fel, hogy fizessetek felesben, még akkor sem, ha tudod, nem lesz folytatás. Ha a partner erősködik, engedhetsz neki, de egyenjogúság ide vagy oda, az első randin egy udvarias férfi meghívja a nőt.