Ki mennyire becsületes a csillagok szerint?

A becsületesség egy szép emberi érték, de vajon mindig, minden esetben a helyes utat követjük, vagy akadnak olyan szituációk, amikor engedünk a kísértésnek, és egy kicsit trükközünk? Azt, hogy mennyire vagyunk becsületesek, sok minden meghatározhatja, de azt, hogy alapvetően mire vagyunk beállítva a kérdésben, a csillagjegyünk árulja el nekünk.

Kos: Büszkén elmondhatjuk magunkról, hogy maximálisan becsületesek vagyunk. Mindig tisztességesen, nyíltan, egyenesen beszélünk, és nem szokásunk port hinteni mások szemébe. Legyen szó szerelemről, magánéletről, munkáról vagy sportról, mi az igazmondást, megbízhatóságot preferáljuk.

Mindennek köszönhető, hogy sokan úgy gondolják, hogy mellettünk biztonságban vannak, hiszen nem kell attól félniük, hogy eláruljuk őket. Olykor azonban minket is megkísért a becstelenség, de van annyi akaraterőnk, hogy legyőzzük a kisördögöt. Példaértékű emberek vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy nincs néhány elvetemült Kos, aki képes átgázolni bárkin, ha lehetősége van arra, hogy előrébb jusson az életben.

Bika: Tiszteletben tartjuk a törvényt, és mindent pontosan úgy teszünk, ahogy azt a társadalom elvárja tőlünk. Őszinte, nyíltszívű emberként mindig az egyenes úton próbálunk járni. Másképpen nem is tehetnénk, mert annyira lelkiismeretesek vagyunk, hogy nem tudnánk elviselni, ha becstelenül viselkednénk.

Bikaként nem fogjuk zsebre tenni, ha több pénzt kaptunk vissza, nem élünk vissza az előnyökkel, és a párunkat se fogjuk megcsalni. Az értékrendünk teljesen rendben van. Mi inkább keményen megküzdünk mindenért, de nem gázolunk át senkin.

Ikrek: Az esetek többségében becsületesek vagyunk, mert tudjuk, hogy mi helyes, mi nem az. Nem szoktunk visszaélni mások bizalmával, jóhiszeműségével, és azzal sem próbálkozunk, hogy mások kárán jussunk előnyökhöz. Az viszont nem áll távol tőlünk, hogy kicsit szépítsünk az igazságon, ha valamit szeretnénk elkerülni, kimagyarázni, de még ekkor is ügyelünk arra, hogy ne bántsunk meg másokat. A munkában minden esetben becsületesek vagyunk.

Néhány Ikrekre jellemző, hogy a szerelemben több vasat tart a tűzbe addig, amíg nem találja meg az egyetlent. Ha ez megtörtént, akkor ők lesznek a megtestesült erkölcs.

Rák: Becsületes, szorgalmas, őszinte, igazságos jellemünk miatt mindig arra törekszünk, hogy maximálisan elvégezzünk a ránk bízott feladatot. Nagyon vágyunk az elismerésre, dicséretre, de ez nem jelenti azt, hogy bárkin átgázolunk ezekért, ugyanis mindig a tisztesség utat választjuk.

Már csak azért sem próbálkozunk mások megtévesztésével, mert nem vagyunk jó színészek, hiszen a mimikánk, érzéseink azonnal lebuktat. Az egyenesség híveként még a vizsgákon sem puskázunk, a szerelemben pedig nyíltan eláruljuk, hogy mit tudunk nyújtani a kedvesünknek.

Oroszlán: Esetünkben két dolog fordulhat elő. Az egyik, hogy végtelenül becsületesek vagyunk. A másik, hogy rendkívül tisztességtelenül viselkedünk. Az, hogy éppen melyik jellemző ránk, az érdekeinktől, értékrendünktől függ.

Egyes Oroszlánok tisztességesen, nyílt lapokkal, becsületesen érik el a céljukat az üzletben, munkában, magánéletben. Más Oroszlánok tisztességtelenül teszik mindezt, a szerelemben pedig nem restek több kapura játszani, mert nyugodt szívvel átlépnek másokon, ha el akarnak érni valamit. Természetes akad, aki keveri a két végletet.

Szűz: A becsületesség mintaképei vagyunk, hiszen nagyon erkölcsös, becsületes ember hírében állunk. Mi nagy ívbe kerülünk mindent, ami sötét, törvénytelen. Ezt egyfelől azért tesszük, mert tisztességesek vagyunk, másfelől úgy sem tudnánk elviselni azt a stresszt, feszültséget, ami a becstelenséggel járna, hiszen a békét, nyugalmat szeretjük.

ERRŐL TUDNIA KELL  Milyen kutya illik hozzád a csillagjegyed szerint? Ha kíváncsi vagy, ne hagyd ki!

Az is jellemző ránk, hogy nem szeretünk kockáztatni, ugyanis a biztonságra törekszünk. Szerelemben és üzletben is lehet ránk alapozni.

Mérleg: A mi csillagjegyünk az egyik legerkölcsösebb, legbecsületesebb, tehát a szándékaink mindig tisztességesek, és nem térünk le a becsületesség útjáról. Ez akkor is igaz, ha lehetőségünk lenne egy aprócska, biztonságos csalással előnyt szerezni. Ha mégis kihasználjuk az alkalmat, akkor azt komoly lelki vívódás előzi meg.

Óvatos személyként fel tudjuk mérni, hogy milyen következményei lennének a tisztességtelen viselkedésünknek, ezt pedig inkább elkerüljük. Másfelől képtelenek lennénk nyugodtan aludni, ha valamiért aggódnunk kell. A párkapcsolat, munka terén is becsületesek vagyunk.

Skorpió: Tulajdonképpen becsületesek vagyunk, de nyugodt szívvel megragadjuk a lehetőséget, ha az aránylag kevés kockázattal segít hozzá a célunkhoz. Csak nagyon ritkán vagyunk annyira gátlástalanok, hogy átgázoljunk másokon.

Ha bosszúról, igazságtalanságról van szó, akkor nagyon is, hogy megkerüljük a törvényt, és a lehető legtisztességtelenebb úton veszünk elégtételt az ellenünk vétkezőn, de ugyanezt tesszük, ha valakit nagyon szeretnénk megmenteni, megsegíteni. A becsületesség tehát esetünkben önkényes, de általában jó okkal tesszük, amit teszünk.

Nyilas: Kifejezetten becsületes, törvénytisztelő emberek vagyunk, főleg akkor, ha szerelemről van szó. Ha új párra vágyunk, akkor előbb szakítunk a régivel, illetve sohasem ígérünk olyasmit, amit nem tudunk megvalósítani.

A karrierünk esetében már kicsit más a helyzet, mert igenis hajlandóak vagyunk kihasználni a kiskapukat, hiszen annyira ambiciózusok vagyunk, hogy ennyit megengedünk magunknak. Az iskolában vagy a játékban nem csalunk, mert szeretünk önerőből előretörni addig, míg nem érezzük, hogy elértünk a határhoz.

Bak: Az egyik legbecsületesebb csillagjegy szülötteként főleg a szerelemben lehet ránk maximálisan számítani. Nem hazudunk, nem verjük át a kedvesünket, illetve a hűtlenség sem jellemző ránk.

A munkahelyünkön nem ravaszkodunk, nem csalunk, hanem a saját erőnkkel, kitartásunkkal érjük el a sikereinket. A szívességeket mindig megadjuk, semmit sem fogadunk el ingyen, tehát a becsületesség mintaképének tekinthetjük magunkat.

Vízöntő: Nagy játékosként szeretünk rafináltan viselkedni, de ez nem jelenti azt, hogy tisztességtelenek vagyunk, ám az már más kérdés, hogy kihasználjuk a lehetőségeket, kínálkozó alkalmakat. Nagy merészségünk miatt van bátorságunk kockáztatni, de csak akkor, ha tudjuk, hogy megéri.

Az apróbb szabályokat hajlandóak vagyunk megkerülni, de nagyon figyelünk, hogy le ne bukjunk. Esetünkben ez egyszerre haszon és szórakozás. A szerelmi életünkben becsületesek, őszinték vagyunk, tehát a párunk pontosan tudja, hogy mire számíthat tőlünk.

Halak: Mi vagyunk a leginkább Istenfélő, spirituális csillagjegy szülöttei, ezért olyan nézetekben hiszünk, amelyek becsületességet követelnek tőlünk. Ha nem lennénk hívők, akkor is tisztességes a jellemünk, tehát lelkileg összetörne, ha letérnénk a becsületesség ösvényéről.

Olykor, ha azt látjuk, hogy mindenki más többre viszi a munkánkban, magánéletünkben, mint mi, akkor sajnáljuk, hogy nem vagyunk képesek legalább egy kicsit trükközni. A párkapcsolatban is a teljes becsületségre, őszinteségre, megbízhatóságra törekszünk, tehát sohasem vernénk át a párunkat.

(Forrás: noiportal.hu)

Hozzászólás