Milyen őszi változáson esünk át?

639

Tudjuk meg, hogy mi történik a lelkünkkel, mire kell felkészülnünk!


Az évszakokkal együtt az emberek is változnak. Tavasszal kivirágzunk, nyáron élvezzük az életet, de ősszel elkezdünk felkészülni a télre, ez pedig okozhat néhány változást a lelkünkben. Ha nem még nem tudjuk, hogy mire kell felkészülnünk, akkor az Őszi Szimbólumhoroszkóp választ adhat.

 

Kos – Szél: Tulajdonképpen nincs bajunk az ősszel, de nem is rajongunk érte, ahogy az eső, a hideg és a szürke idő sincs ínyünkre, de úgy gondoljuk, hogy ezt ugyanúgy el kell viselnünk, mint sok minden mást az életben.

A szeles időjárás általában megszédít. Ősszel gyakran maximum pörgünk, belevetjük magunkat a munkába, ami jellemzően kapkodáshoz vezet. Ilyenkor azt sem tudjuk, hogy hol áll a fejünk. Az őszt próbáljuk úgy átvészelni, hogy a munkába, a feladatokba temetkezünk.

Ez az esztelen hajtás figyelmetlenné tesz a környezetünkkel szemben, de ezt nem bánjuk, mert úgy véljük, hogy majd pihenhetünk, foglalkozhatunk másokkal, ha jönnek az ünnepek, és az idő is barátságosabb lesz.

Ősszel mindenkinek az lesz a legjobb, ha nem próbálnak az utunkba állni, mert forgószélként törjük át magunkat mindenen és mindenkin. A terveink, a céljaink és a feladataink elvégzésében senki és semmi sem akadályozhat meg.

Bika – Vörös levél: Imádjuk a természetet és a szépséget, emiatt pedig nem okoz gondot, hogy meglássuk a szépet és a jót az őszben. Ránk nem jellemző, hogy depresszióba esnénk, vagy borongani kezdenénk az évszakban, ugyanis inkább dekorálunk, alkotunk.

Bikaként úgy gondoljuk, hogy az ősz az önkifejezés időszaka. Ilyenkor szeretünk több időt fordítani a művészi oldalunkra, valamint nem feledkezünk el a lelkünk karbantartásáról sem. Általában keressük a lehetőséget, hogy egyedül lehessünk, mert ez kell az önkifejezés gyakorlásához.

Emellett a romantikát is megtaláljuk az őszben. Ha van párunk, akkor szívesen sétálunk vele a természetben, vagy beülünk valahova egy forró italra. Ősszel minden komolyabb dolgot pihentetünk, mert most a csendes elmélyülés ideje jött el.

 

Ikrek – Szürke ég: Az ősz egyik kellemetlen velejárója a szürke ég, amin néha áthatol a napfény, de mégis egyre inkább a borongós időjárás váltja fel a kék ég látványát, ez pedig nekünk szabályosan fájdalmat okoz.

Ikrekként egyébként is hangulatembernek számítunk, ezért az időjárás változása rányomhatja a bélyegét a napjainkra, főleg akkor, ha szürke égre kell feltekintenünk. Ősszel szeretünk magunkba fordulni, több időt töltünk egyedül, mert ilyenkor még a társaságot is nehezen tudjuk elviselni.

Ebben az évszakban elkezdünk felkészülni a túlélésre. A jobb őszi napokon próbálunk feltöltődni, keressük az örömforrásokat, amivel átvészeljük a nehezebb időszakot. Ezekben a hónapokban nincs kedvünk semmihez. Csak magányra és biztonságra vágyunk. A környezetünktől elvárjuk, hogy hagyjanak olvasni a meleg szobában. Emellett szeretjük a kellemes, gondolatokkal teli sétát a közeli parkban.

fall2

 

Rák – Eső: Ősszel is vannak napsütéses, kellemes napok, de az esős időszak sokkal jellemzőbb az évszakra. Habár Rákként kedveljük a vizet, a hideg eső nem tartózik ebbe a kategóriába, úgyhogy behúzódunk a szobánkba, hogy az ablakon keresztül nézzük a zuhét.

Nyári csillagjegyünk miatt azt se szeretjük, hogy sötétebbek a napok. Emiatt hajlamosak vagyunk magunkba fordulni, a környezetünk és a világ változására pedig érzékenyebben reagálunk. Gyakran semmihez, senkihez sincs kedvünk.

Ősszel a tőlünk megszokott sziporkázás is elmarad. Nem is baj, ha ilyenkor több időt fordítunk önmagunkra, és csak azt tesszük, amihez kedvet érzünk, mert ellenkező esetben megbetegítheti a lelkünket a borús időjárás. Fontos, hogy mindig legyen elég örömforrásunk ahhoz, hogy átvészeljük az őszt

.Oroszlán – Sárga levél: Nyáron születtünk, tehát imádjuk a napfényt és a meleget. Ebből következik, hogy nem rajongunk az őszért, ami számunkra az elmúlást, valaminek a végét, a boldog nyár halálát jelképezi.

Mivel viszonylag hirtelen változik meg a természet, ezért kissé szeszélyessé válhatunk, ugyanis nem kedveljük a hirtelen változásokat. Jellemző ránk, hogy a szürke, esős idő lenullázza a hangulatunkat.

Ősszel szeretünk a barlangunkba húzódni, és ott kivárni, hogy minden jobbra forduljon. Az általános jó hangulatunkból, életerőnkből és vidámságunkból visszaveszünk. Amíg jó az időjárás, addig gyorsan „utoljára” kiéljük magunkat, aktívan élünk, szórakozunk, ragyogunk, mert tisztában vagyunk azzal, hogy be fogunk zárkózni a házunkba, kerülve a világot, a társaságot, hogy onnan nézzük utálkozva az elmúlást.

Szűz – Gesztenye: A szüzességet, a tisztaságot, a kísértés feletti győzelmet és az erényt szimbolizálja a gesztenye. Számunkra az ősz kifejezetten kedvező, elvégre ilyenkor születtünk. A gesztenyét védő tövises burok ilyenkor esik le, ami számunkra a megújulást, kibontakozást jelenti.

Az évszakban úgy érezzük, hogy egy új fejezet kezdődik az életünkben. Míg másnak a tavasz, addig nekünk az ősz jelenti az újjászületést. Most kitárulkozunk, új célokat tűzünk ki magunk elé, mert tudjuk, hogy ilyenkor kell új fába vágnunk a fejszénket. Ezek a hónapok azok, amikor tele vagyunk energiával, ez az erő pedig segít, hogy könnyebben érjük el a sikereket.

Mérleg – Mogyoró: A rejtett bölcsességet, az inspirációt, a mágiát, a szexualitást, a tudományt jelképezi a kelta ligetek szent növénye. A mogyoróvesszőt mágikus erejű tárgynak tekintik. Mivel ősszel születtünk, ezért ránk az újdonság varázsával hat az évszak.

Ezekben a hónapokban nem fordulunk a világ felé, hanem elmélyedünk a gondolatainkba, valamint az új ötleteinkkel foglalkozunk, hogy később megvalósíthassuk azokat. Az ősz számunkra nem a tettek, hanem a gondolatok, inspiráció periódusa.

Most nagy dolgok fogalmazódnak meg a fejünkben, valamint előkészítjük magunkat az esetleges változásokra. Ahogy a türelem és állhatatosság szimbóluma, a mogyoró fejlődik, úgy reformáljuk a lelkünket.

fall

Skorpió – Csipkebogyó: Ahogy a növény, úgy mi is ősszel kapunk igazán erőre, ugyanis ilyenkor megy végbe rajtunk a nagy testi és lelki megújulás, tehát tulajdonképpen újjászületünk. Ebben a időszakban tele leszünk életerővel, tettvággyal.

Míg más igyekszik lezárni az ügyeit az év végéig, addig mi most akarunk új dolgokba belevágni, sőt, hajlamosak vagyunk arra, hogy másokat kezdjünk biztatni, hogy ők is változzanak, mert szeretünk közösségben fejlődni. Emellett valószínű, hogy a csipkebogyó gyógyító ereje is hatással van ránk. Ebben az évszakban nem kizárólag magunkat akarjuk gyógyítani testi és lelki szinten, hanem másokat is.

Nyilas – Makk: Az antik időkben az ősi egyszerűség hordózója, a természet tápláló ajándéka volt, míg a kelták és a germánok a termékenység, a halhatatlanság jelképének tekintették a makkot. Mivel a csillagjegyünk késő ősztől tél közepéig tart, ezért nagy hatással van ránk az ősz.

Jellemző ránk, hogy most tudunk újjászületni, kibontakozni. Ebben az időszakban nem lesz panaszunk az életerőnkre, a vidámságunkra, hiszen jól érezzük magunkat a bőrünkben. A rengeteg energiánk jól fog jönni ahhoz, hogy megvalósítsuk a vágyainkat, és elérjük a céljainkat.

Nyilasként most kell meghoznunk a hosszú távra szóló döntéseinket, valamint el kell döntenünk, hogy hol és min akarunk változtatni. A makk a férfi erőt és a bátorságot is szimbolizálja, tehát bátran kell cselekednünk, változtatnunk.

 

Bak – Toboz: A férfi és a teremtő erőt, a szerelmi szenvedélyt jelképezi a toboz, ami Mezopotámiában az életet és a termékenységet jelképezte. Bakként úgy tekintünk az őszre, hogy ez egy újabb időszak arra, hogy változtassunk valamit az életünkön és önmagunkon. Az igazat megvallva, mi mindig azon munkálkodunk, hogy tökéletesek legyünk, függetlenül az évszaktól.

Ősszel új terveket kovácsolunk, célokat tűzünk ki magunk elé, és feladatokat adunk magunknak. Ezek a hónapok jót tesznek nekünk, mert az ősz inspirál, megnöveli az alkotókedvünket, ráadásul szerelmes hangulatba kerülünk, ugyanis a hideg, a rossz idő előcsalogatja a romantikus oldalunkat, ami szerelem, melegség, tűz után vágyakozik.

hst

Vízöntő – Füst: Mindegy, hogy milyen élethelyzetben, időszakban járunk, mert mindig feltaláljuk magunkat. Az ősz számunkra új feladatokat, kihívást jelent, ezért nem kérdés, hogy a munkánkat aktívan végezzük el.

Ősszel belevetjük magunkat a tanulásba, a munkába, feladatokba, mert számunkra a legfontosabb az, hogy hasznosan töltsük ezt a periódust. A művészi vénánkat általában megihleti az ősz, de mégis szeretjük a magányban tölteni a napokat, hogy megtaláljuk az önkifejezés legjobb módját.

A szépérzékünk hatalmas, amit ősszel arra használunk fel, hogy dekoráljuk az otthonunkat, amit őszi színekbe öltöztetünk. Emellett nagyon kedveljük az őszi sétákat, ha még süt a nap, a levegőnek pedig finom őszies, füstös az illata. Ha mocskos, esős, koszos idő van, akkor mindentől elmegy a kedvünk. Ez a kettősség az oka annak, hogy megfoghatatlannak, kiszámíthatatlannak lát a környezetünk.

Halak – Tök: Mint általában mindenben, úgy az őszben is meglátjuk a szépet. Szeretünk dekorációt készíteni, az önkifejezésre törekszünk, és a természettel hangolódunk az új időszakra. Halakként azért is kedveljük ezt az évszakot, mert tele van misztikus, spirituális napokkal, amit a csillagjegyünk nagyon kedvel.

Ősszel tartjuk a kelta ünnepet, a Samhaint, vagy ismertebb nevén a Halloweent, és természetesen a Halottak Napjáról sem feledkezünk el. A tök egyébként is a varázslás, szellemek megidézésének eszköze a kínaiaknál. Rómában a butaság, az üresfejűség jelzője volt, de rengeteg más helyen a démonok, szellemek, jóslás, varázslás szimbóluma.

Ebben az évszakban egyfelől szeretünk alkotni, de másfelől komoly belső változásokon esünk át, ugyanis, ahogy a természet egyes részei elhalnak, úgy mi is kicsit maghalunk, hogy aztán újraéledjünk.

(Forrás: noiportal.hu)

Hozzászólás