Mikor adjuk oda magunkat a életünk szerelmének?

5095

Már a harmadik randin odaadd magad vagy várd meg a harmadik hetet? Vajon mindent tönkre tesz, ha már az első randi után az ágyban kötöttünk ki? Az OK Cupid társkereső oldal úgy döntött megkeresi a választ arra: mennyire befolyásolja a kapcsolat későbbi alakulását az első szex időzítése?

20160304dr-life-a-szex-es

Körülbelül egymillió felhasználójuk válaszai a következő eredményeket hozták. A felhasználók 28 %-a szerint már az 1-2 alkalom után ágyba lehet bújni, 47 %-uk azonban úgy vélte, hogy a harmadik-ötödik randit mindneképp ki kell várni, 20 %-uk úgy látja, hogy a tökéletes időzítséhez még 6 randit várni kell, míg a válaszadók 5 %-a csak a házasság után szexelne.

Megállapíthatjuk tehát, hogy az emberek nem tudnak pontost választ adni a tökéletes időzítésre, a Journal of Marriage and Family lapban megjelent kutatás eredményei szerint pedig a szex kevésbé meghatározó faktora annak, mennyire lesz később boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolat, a kommunikáció és az összeköltözés időzítése  azonban annál jobban kihat a viszony alakulására.