Mi kell a jó szexhez?

2619

Előző posztunkban bemutattuk azokat a szereket, életviteli hibákat, amik komoly hatással lehetnek a szexuális életedre. De hogy ne csak tiltsunk, ezért most bemutatjuk azokat, amik kifejezetten jó hatással lehetnek a nemi aktivitásodra. Gondolom nem kell mondani, hogy a mellőzni kívánt tételek megvonása már alapból pozitív hatást fog kiváltani, így ezeket logikusan kihagyjuk. Összefoglalva: Ha leszoksz a dohányzásról, ha csökkented a bulikban elfogyasztott alkohol mennyiséget, egészségesen étkezel, akkor ezzel növelheted a teljesítményedet az ágyban. A pszichés problémákból adódó szexuális problémákra nem igazán lehet felkészülni, de a legjobb, ha nem zárod magadba a lelki gondjaidat, hanem próbáld meg valakivel megbeszélni. De egyáltalán milyen biológiai és kémiai folyamatok zajlanak le egy emberben, amikor szexuálisa aktív?

A nemi vágy szintje, mind a férfiakban és a nőkben a hormon háztartásunk forróvérű ellenőrzése alá tartozik, különösképpen a tesztoszteronnak van itt szerepe. A tesztoszteron az első számú hormon, ami biológiailag táplálja a szexuális étvágyunkat, ami megtalálható nemcsak a férfiakban, de a nőkben is. Amikor egy csinos hölggyel találod magad egy ágyban egy láncreakció lép életbe a testedben, ami egy látvánnyal, illattal, érintéssel kezdődik. Az agyban lévő limbikus lebeny impulzusokat küld az emberi medencébe, ami a területen lévő érrendszer tágulását eredményezi. Ez mindkét nemnél erekcióhoz vezet. A férfiakét már ismerjük, a nőknél viszont a vagina kitágulását jelenti, hogy alkalmas legyen befogadni a hímtagot. Majd az erek elzárulnak, hogy az erekció tartós maradjon. Majd vad szívverés közepette az agy boldogságormokat küld szét a szervezetben, mint a norepinefrin és dopamin. Kész is az egyenlet, mindenki boldog, mindenki örül, mert a szex az jó. De, ha lehetne ennél is jobb, akkor azért arra mindenki kíváncsi lenne, hogyan is lehetne. Vegyük sorra, azokat a tényezőket, amik segítenek fokozni a szexuális életedet.

1. Afrodiziákumok

afrodiziakum

 

Az afrodiziákumok alatt olyan természetes ételeket értünk, amik növelik a férfierőt, vágy- és potenciafokozó hatásuk van. Az afrodiziákum kifejezés Aphrodité nevéből ered, aki a görög mitológia szerelem istennője volt. A mítosz szerint Aphrodité a hullámzó tengerből kelt ki egy kagylóhéjon, Ciprus partjainál. Mikor a kiszállt a partra, lába nyomán fák és virágok nőttek, amiket azóta is, mint természetes vágyfokozókat használják a nemzetek konyháin. Hatásukat kétféle képen értelmezhetjük. Az egyik az, hogy az adott afrodiziákumként számon tartott növény olyan reakciókat vált ki a szervet működéséből, ami hatással lehet a hormontermelésünkre, vagy a vérkeringésünkre. A másik, hogy az agyra olyan hatással van, ami elhiteti velünk, hogy szexuálisan túlhevültek vagyunk, de a testünk többi része ezt nem érzi. A kutatások eddig azt már alátámasztották, hogy vannak olyan ételek és italok, amik növelhetik a potenciát, azt azonban továbbra sem tudják, hogy pontosan melyik összetevője az, amiből elegendő elfogyasztás után a különbség érezhető és számokban is kifejezhető. A szerelem tudományos kutatása nagyon kényes terület, ahol sok állítást nem lehet sem alátámasztani, sem cáfolni. Számon tartanak afrodiziákumokat pusztán a formájuk miatt is, de mi csak azokat írtuk össze amiknek tudományosan is alátámasztható hatásuk van, szóval amik ebben a listában szerepelnek tényleg működnek. Mennyiséget nem lehet meghatározni, teszteljétek magatokon. Felhasználásuk nyersen vagy szárított formában javasolt, néhányuk azonban tea formájában is fogyasztható.

– Ánizs (Ösztrogénfokozó)
– Osztriga (Cink tartalom, hormontermelés fokozó)
– Banán (Kálium, B vitamin, Tesztoszteron)
– Bazsalikom (Bódulatfokozó)
– Kardamom (Vérkeringés fokozó)
– Csokoládé (Boldogsághormonok)
– Fokhagyma (Vérkeringés fokozó)
– Méz (Bór, B vitamin, Tesztoszteron)
– Papaya (Ösztrogénfokozó)
– Püspöksüveg, Epimedium (Androgén fokozó)
– Ginzeng (Hormon és vérkeringés fokozó)
– Sáfrány (Vérkeringés fokozó)

2. Testépítés és sport

sport

 

A testmozgás az egyik legjobb életviteli módja annak, hogy a férfiak növeljék a teljesítményüket az ágyban. Direkt külön írtam, hogy testépítés és hogy sport, mert a két lehetőség két különböző módon fejti ki a hatását. A testépítés alatt a súlyzós edzéseket értem, azok közül is legjavasoltabbak az alapgyakorlatok, mint a fekve nyomás, letolás, guggolás, stb. Mivel az izmok sokkolásával a szervezet azonnal fokozza a hormontermelést, azok közül is azt, ami az izmok működtetéséért játszik fontos szerepet, a tesztoszteront. A regeneráció idejében beindul a tesztoszterontermelés, amit érdemes támogatni fokozott fehérje bevitellel. A másik a sport, ami alatt én az aerob testmozgást értem, de aerob tevékenység lehet akár a gyaloglás is, ha rendszeres és tudatos. Ez a fajta mozgás elsősorban a vérkeringésre van hatással. Igaz nem célzottan a nemi szervek vérkeringésére, hanem az egész szervezetére, de az ugyanúgy hatással van az erekcióra is, ráadásul hosszútávon. A sportok közül egy harvardi tanulmány kiemeli az úszást, mint kifejezetten potencianövelő sport.

3. Pihenés

pihenes

 

Ha nem biztosítasz kellő mennyiségű alvást a szervezetednek, akkor összeomlik az a instabil egyensúly, ami a hormonháztartásodat tartja működésében. Továbbra is a tesztoszteronnál tartunk, aminek drasztikus csökkenése az alváshiánnyal együtt jár. Napi minimum 7 órát kell biztosítanod magadnak ahhoz, hogy a legjobbat tudd kihozni magadból partnerednél is. Ha további „szundit” tudsz beiktatni nap közben az csak még jobb.

4. BÓNUSZ

csok

 

Talán annyira ésszerű, hogy nem is gondoltál még rá, de ez a szex. SOK SZEX. A rendszeres ejakuláció a legjobb módja annak, hogy növeld a teljesítményedet és mindezt még a szervezeted is meghálálja, mert fokozza a hormontermelést és javítja a vérkeringést, tekintve, hogy mint aerob testmozgásról van szó. Számokban kifejezve egy normál fél órás aktus során, 86 kalóriát égetsz el az előjátékban és további 250-et a szexben (persze ha nem csak tötyörögsz hanem odateszed magad). A szex továbbá oldja a stresszt, javítja az idegrendszer működését és erősíti az immunrendszert. Szóval ez a legjobb módja annak, hogy mindig fitt legyél az ágyban.

A fenti négy fejezetben kitárgyaltuk, hogy miket érdemes enned, csinálnod a nap folyamán ahhoz, hogy a teljesítményed kiemelkedő legyen az átlaghoz képest. Ha az előző részben foglalatoktól próbálod magad távol tartani és az ebben a részben tárgyaltakat próbálod növelni az életedben, akkor neked bizony hosszú és szexben gazdag életed lesz. Akkor srácok hajrá, én megtettem minden tőlem telhetőt, az erő legyen veletek.