Megtestesült minimalista megalománia, avagy egy Lincoln Navigator tanulmány

784

 

Lincoln Navigator Concept

A Lincoln a tengerentúlon már 1917 óta jelen van, és habár itthon nem sokat látni élőben a Ford luxusmárkáját, a mozirajongók egészen biztosan találkoztak már vele, hisz előszeretettel használják kellékként Hollywoodban. A 90-es években nagyjából minden filmben szerepelt egy Town Car, és ha valakinek épp nincs jobb dolga, annak tudom ajánlani a felidézésüket. Az internetet böngészve jelenleg 4710 olyan filmet találhatunk, melyekben szerepel a márka egy gyártmánya. Egy okunk tehát van, hogy egy kicsit enyhébb elbánásban részesítsük a gyártót, ha a környezeti károkra gondolunk, amiket az óriási benzintemetők okoznak napjainkig.

Lincoln Navigator Concept

A vászonra illik a következő tanulmány is, mely a szabadidőautó (SUV) kategóriás Navigatorból készült. Pirosban, született vasember-mobilnak nézne ki. Ha felnyitjuk a hátát, akkor pedig le sem tagadhatja a Marvel azt a kis légyottot a tervezőkkel. Cselesen zseblámpát, napszemüvegeket, parfümöt, „Szállító-szerkót” (konzervatívabbaknak: James Bond öltönyt), helyeztek el benne, így figyelemelterelő, és spoilermentes is.

Lincoln Navigator Concept

Feltűnő, hogy csak 1-1 ajtaja van, melyek hatalmasak, és oldalra-felfelé nyílnak, így nem egy megszokott képet nyújt a jármű. Olyan, mint egy épp földet érő, erősen túlsúlyos pelikán. Szakadó esőben, fagyban, nehezen tudom elképzelni, hogy az apukák szeretni fogják, ha a gyerek túl lassan hajlandó elhagyni a valóban „nagyon kúl” lebegő üléseket, a mobil mozi- és játéktermet, vagyis az autót, amibe ki- és beszállni amúgy is csak 3 lépcsőfok megmászása árán lehet. A parkolásban 4db kamera segít, de hiánypótló lenne egy app, amelyik talál is elég nagy helyet, ahol egyáltalán van értelme centizgetni. Persze nem európai dimenziókban kell gondolkodni, ez megmutatkozik a műszerfal egyszerűségén is. Tagadhatatlanul amerikai, ha valaki nem érzi miről szól az Egyesült Államok, nézegesse sokáig a tanulmányt. Természetesen már vannak képek a következő, 2017-es Navigatorról, és ahogy várható volt – teszem hozzá szerencsére –, nem sokban hasonlítanak.

Lincoln Navigator Concept

 

Lincoln Navigator Concept

Lincoln Navigator Concept

Lincoln Navigator Concept

 

Hozzászólás