Lincoln Navigator Concept

A Lincoln a tengerentúlon már 1917 óta jelen van, és habár itthon nem sokat látni élőben a Ford luxusmárkáját, a mozirajongók egészen biztosan találkoztak már vele, hisz előszeretettel használják kellékként Hollywoodban. A 90-es években nagyjából minden filmben szerepelt egy Town Car, és ha valakinek épp nincs jobb dolga, annak tudom ajánlani a felidézésüket. Az internetet böngészve jelenleg 4710 olyan filmet találhatunk, melyekben szerepel a márka egy gyártmánya. Egy okunk tehát van, hogy egy kicsit enyhébb elbánásban részesítsük a gyártót, ha a környezeti károkra gondolunk, amiket az óriási benzintemetők okoznak napjainkig.

Lincoln Navigator Concept

A vászonra illik a következő tanulmány is, mely a szabadidőautó (SUV) kategóriás Navigatorból készült. Pirosban, született vasember-mobilnak nézne ki. Ha felnyitjuk a hátát, akkor pedig le sem tagadhatja a Marvel azt a kis légyottot a tervezőkkel. Cselesen zseblámpát, napszemüvegeket, parfümöt, „Szállító-szerkót” (konzervatívabbaknak: James Bond öltönyt), helyeztek el benne, így figyelemelterelő, és spoilermentes is.

Lincoln Navigator Concept

Feltűnő, hogy csak 1-1 ajtaja van, melyek hatalmasak, és oldalra-felfelé nyílnak, így nem egy megszokott képet nyújt a jármű. Olyan, mint egy épp földet érő, erősen túlsúlyos pelikán. Szakadó esőben, fagyban, nehezen tudom elképzelni, hogy az apukák szeretni fogják, ha a gyerek túl lassan hajlandó elhagyni a valóban „nagyon kúl” lebegő üléseket, a mobil mozi- és játéktermet, vagyis az autót, amibe ki- és beszállni amúgy is csak 3 lépcsőfok megmászása árán lehet. A parkolásban 4db kamera segít, de hiánypótló lenne egy app, amelyik talál is elég nagy helyet, ahol egyáltalán van értelme centizgetni. Persze nem európai dimenziókban kell gondolkodni, ez megmutatkozik a műszerfal egyszerűségén is. Tagadhatatlanul amerikai, ha valaki nem érzi miről szól az Egyesült Államok, nézegesse sokáig a tanulmányt. Természetesen már vannak képek a következő, 2017-es Navigatorról, és ahogy várható volt – teszem hozzá szerencsére –, nem sokban hasonlítanak.

ERRŐL TUDNIA KELL  Nem fogja elhinni, mivel fotóztak le egy Lamborghinit

Lincoln Navigator Concept

 

Lincoln Navigator Concept

Lincoln Navigator Concept

Lincoln Navigator Concept

 

Hozzászólás