Megszólalt a beteg nő, akinek fotóját gonosz mémhez használták fel

6257

Senki sem szeretné, ha gúnyt űznének belőle.

 

Így van ezzel Lizzie Velasquez is, aki betegségei következtében eléggé nem úgy néz ki, mint a korabeli lányok: a 27 éves Lizzie idősebbnek tűnik, és egy ritka genetikai rendellenesség következtében nem tud a szervezete zsírt raktározni, ezért nagyon sovány. Emellett Marfan-szindrómában is szenved, ami többek közt nagyon hosszú végtagok kifejlődéséhez vezet.

 

 

A lány egyébként nem tört össze betegségeinek nyomása alatt, és az sem mindig tölti el szomorúsággal, hogy nem olyan, mint a többség – sőt, ha úgy vesszük, előnyére tudta fordítani másságát, ugyanis motivációs beszédeket tart. Az viszony lesújtotta, hogy milyen gonoszak tudnak lenni az emberek.

Nemrég ugyanis szembe jött vele egy mém a neten, amin a saját arcát látta. “Michael azt mondta, találkozzunk emögött a fa mögött egy kis huncutkodásra. Késik, szóval valaki megjelölné őt ezen a képen, és megmondanátok neki, hogy még mindig várom?” – szabad fordításban nagyjából ennyi a kép szövege.

Lizzie-nek persze borzasztóan fájt a dolog, de erőt vett magán, és Facebook oldalán az összes sorstársa nevében rövid üzenetet írt ki. A lány azt kéri: attól, hogy valaki beteg és más mint mi, még ő is ember – gondoljunk erre, mielőtt legközelebb esetleg megosztanánk valamit, ami bántó lehet egy emberi lénynek.