Meghosszabbították, így még február 27-ig jelentkezhetnek az 1977. január 1. után született alkotók egy egész estére szóló darab tervével az Örkény István drámaírói ösztöndíj pályázatra.

 

Az ösztöndíjra olyan fiatal drámaírók pályázhatnak, akik még nem töltöttek ki 3 ösztöndíjas intervallumot.

Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. A pályázatokat kinyomtatva 6 példányban, valamint elektronikus formában (CD) 1 példányban a Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézethez (1013 Budapest, Krisztina krt. 57.) postai úton vagy személyesen munkaidőben (hétfő-csütörtök 8-16, péntek 8-14 óráig) lehet benyújtani.Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. Nem nyújthat be pályázatot felsőfokú oktatási intézménybe beiratkozott hallgató, valamint aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban vagy egyéb alkotói támogatásban részesül, továbbá PhD-témával sem lehet jelentkezni.

ERRŐL TUDNIA KELL  Budapesten jelentősen nőtt a belföldi turistaforgalom, a növekedés stabil

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdette meg, szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum.

(Forrás: MTI)

Hozzászólás