Megéri kicsit játszadozni magaddal, nézd meg miért! – Videó

4377

Azt tud­juk, hogy szó sze­rint jót te­szel vele ma­gad­nak, de most a tu­dó­sok is meg­győz­nek: ez az egész­ség­meg­őr­zés leg­él­ve­ze­te­sebb módja!

 

Az ASAP Science legújabb videójában pontról pontra végigveszik, hogy miért is jó nekünk, ha jók vagyunk magunkhoz.

Lássuk tehát az önkielégítés egészségre gyakorolt hatásait:

1.    Az orgazmus endorfint és dopamint szabadít fel a szervezetedben, ami segít legyőzni a stressz káros hatásait.

2.    Az endorfin fájdalomcsillapító hatású, tehát a nők menstruációs fájdalmain is enyhít egy kiadós maszturbálás.

620x0 (2)

3.    A szintén felszabaduló prolaktin nevű hormon segít gyorsan elaludni, szóval, ha sokat hánykolódsz álmatlanul, tedd a dolgod!

4.   Az egyik vizsgálat szerint a férfiak esetében a maszturbáció növeli a vérben keringő fehér vérsejtek számát, ami az immunrendszer szempontjából fontos: így akár a prosztatarák megelőzéséért is tehetsz!

5. A termékenységen is javíthat: a rendszeres ejakuláció segít abban, hogy az idősebb spermiumok helyére fiatalabb, életerősebb sejtek lépjenek. Ezzel például az állattenyésztésben az inszeminációkor, azaz a mesterséges megtermékenyítésekkor számolnak is!

620x0 (3)

6.    A férfiak és a nők medencetájéki izmait karban tartja a rendszeres, ilyen irányú edzés, tehát akár intim torna helyett is alkalmazhatod a módszert!

Szóval ha nincs éppen randid, vagy nem vagytok a pároddal egymásra hangolódva, attól még ne mondj le az örömről – az egészséged ér ennyit, nem?