MARC JACOBS ”Tender is the night”

1152

Marc Jacobs, 2013-as tavasz nyári férfi kollekciójának inspirációja, Scott Fritzgerald, “Tender is the night” (Az éj szelíd trónján) című regénye volt. A történetet megfilmesítették, ami 1917 tavaszán, Zürichben kezdődik, Dick Diver főszereplésével. Dick a szerencse gyermeke, egy jóképű, jó modorú fiatalember, aki megismeri Nicolet, majd feleségül is veszi. A főszereplő nem sokkal később egy hatalmas összeg tulajdonosa lesz. Belekerülnek a hotelek, füstös kocsmák, fényes báltermek, partik, a jazz, a tánc és a véget nem érő költekezés, szórakozás világába. Mindeközben, Párizs, a Riviéra és Svájc között ingadoznak. A kollekció teljes mértékben visszarepít minket az “elegáns bűnözés”,a csábítás és a csillogás világába.
Marc Jacobs kollekciója egy komolyabb és egy játékosabb oldalt mutat be nekünk. A széles karimájú panama kalapok, a kétgombos világos színű, monokróm öltönyök, az öves trench coatok, sejtmintás oxford cipők visszaidézik a maffia csípős, rossz fiús hangulatát. Az igazi gengszterek világába csöppenünk bele. A vastag pulóverek, az élükre vasalt nadrágok, a deszkás nadrágok és a laza ingek a napsütötte Riviérára emlékeztethetnek bennünket. A bemutató végén pedig újra az eleganciáé a főszerep. Hirtelen visszarepülünk a koktélok és a jazz világába. A kollekció hangulata, csábító és férfias. Egy igazi gentlemant rossz fiús bájával keverve szerethetünk benne.

marc012fullscreen013fullscreen014fullscreen016fullscreen021fullscreen022fullscreen023fullscreen024fullscreenmarc-jammmmmmtumblr_m6b1m8E5oX1qfajz0o1_1280