A nagymama is követi a példáját.

 

p_vktkqturbxy85zddhnje3yzgzmdbinzu4njuymzdjyze2nwnhngjjns5qcgvnkpudacnnbldnaqotbc0dfm0bva

 

Másfél hónapja esett át Tina az úgynevezett csőgyomor műtéten (gastric sleeve gyomor műtét). Mondhatnánk, hogy így könnyű fogyni, de ez nem ilyen egyszerű. Tinának most is hatalmas önuralomra van szüksége ahhoz, hogy tartsa remek formáját. Ebben bizonyára nagy segítség, hogy nagymamája, Bangó Margit is hatalmasat változtatott az életén, s vasakarattal küzdi le a kilókat.

Csőgyomor műtét:

Manapság ez a legújabb és az egyik leggyakrabban alkalmazott műtéti technika, melynek során  eltávolítják a gyomor 80-85%-át, és csak egy szűk “cső” marad vissza. A páciens így csak kis mennyiségű ételt képes megenni, ami hamar és hosszabb ideig okoz teltségérzetet, ráadásul nem érez éhséget, mert az eltávolított gyomorrészlettel az “éhséghormon” termelő sejteket is eltávolítják.

Bár a műtét drasztikusnak tűnik, nincs nagy vágás, a beavatkozás során csak apró bemetszéseket ejt az orvos. A szövődmények kialakulásának kockázata kicsi. A műtét után a páciensnek folyékony diétát kell tartania: 2 héten keresztül csak szűrt levest ehet, legfeljebb egy kis joghurtot engedhet meg magának. Ezt követően már pépeset is fogyaszthat, szilárdabb ételeket csak a műtét után másfél hónappal kezdhet el enni.

ERRŐL TUDNIA KELL  Egy cuki szempár sodorta életveszélybe Rihannát

A képen látható műtét során a Duna Medical Center orvosai egy 2,5 cm-es, egy 1,5 cm-es és kettő 5 mm-es hasfali metszésen keresztül végezték el a beavatkozást. Páciensük esetében az elhízás mellett enyhe cukorbetegség is fennállt, és korábban daganatos betegségen is átesett. A műtétet követően a beteg várhatóan túlsúlyának 60%-át leadja, megszűnik enyhe fokú cukorbetegsége és csökken a daganat kialakulásának kockázata.

.

phwktkqturbxy84mzq3ndfmyza0mzkwmgy5ztbmmgzmyjjlntu1zjhlms5qcgvnkzuczqjsamld

 

Hozzászólás