Már a terhesség alatt eldől, ki lesz homoszexuális!

2474

A kutatók már évek óta tudják, hogy a biológiai adottságaink alakítják ki szexualis identitásunat, ezért talán azon sem lepődünk meg, hogy egyes gének határozzák meg beállítottságunkat. Brit tudósok kutatásai szerint léteznek olyan DNS-hez kapcsolódó molekulasémák, amelyekből megtudhatjuk meleg-e a vizsgált személy. A teszteket jelenleg csak felnőtteken végezték el, így nem tudhatjuk, működne-e gyerekek esetében is.

20160221lehet-hogy-te-is-melegnek

A tudósok majd 500 ikerpárt vizsgáltak. Kérdéseik arra irányultak, hogy melyik nemhez vonzódnak, illetve hány partnerrel létesítettek szexuális kapcsolatot. Kifaggadták őket, mit gondolnak mennyire illeszkedtek gyerekként a nemük szerint elvárt szerepekhez, valamint, hogy fiúkkal vagy lányokkal játszottak-e szívesebben.

Dr. Tuck Ngun, a Los Angeles-i University of California munkatársa a következőket szűrte le az egy- és kétpetéjű ikrek válaszaiból:

Legjobb tudásunk szerint úgy néz ki, hogy molekuláris markerektől függ a szexuális orientáció, ezért van az, hogy az egypetéjű ikrek szinte mindig egyforma szexuális orientációval rendelkeznek.

A King’s College London tudósai arra a megállapításra jutottak, hogy azok a lányok, akik a fiú szerepekhez állnak közelebb – függetlenül attól, hogy hetero- vagy homoszexuálisak-e – felnőttként több szexuális viszonyukk lesz, így ezt a fiús gént is tovább viszik.