1. Túl hamar összeköltöztetek

Alig egy hónapja jöttetek össze, máris összebútoroztatok? Dr. Antonio Borello pszichológus a The Huffington Poston megjelent írása szerint ezt veheted intő jelnek: a bántalmazó fél így jóval könnyebben kontroll alatt tudja tartani a napirendedet, az életedet, és úgy egyáltalán téged is.

2. Irreális elvárások

Ha nincs kész a vacsora, mire hazaér, kiveri a balhét. A te boldogságod az ő elégedettségétől függ, és jaj neked, ha nem teljesíted az eléd állított elvárásokat. Vége a világnak, ha nem az ő elképzelései szerint cselekszel. Bár elsőre romantikusan hangzik, valójában a legkevésbé sem az: rajtad kívül nincs más a világon, akibe kapaszkodhatnak.

3. Túlérzékenység és féltékenység

A bántalmazó fél legtöbbször alacsony önbecsüléssel rendelkezik, ezért reagálja túl az olyan apró dolgokat, mint egy vicc, egy ártatlan kérdés, bármilyen megjegyzés, esetleg egy pillantás a másik férfira – máris kitörhet a balhé.

ERRŐL TUDNIA KELL  5 vérpezsdítő praktika a megszokások ellen

201509046-into-jel-hogy-a3

4. Túlzásba vitt ajándékozás

Borello szerint ez az egyik legszembetűnőbb figyelmeztető jel. Kitűnő alapot jelent egy olyan helyzet megteremtésére, amikor bármilyen konfliktus után előhozakodhat a kérdéssel: azután, hogy ezt tettem érted, ez a hála?

5. Az elszigetelődés

Kezdődik a másik fél barátainak, családtagjainak kritizálásával, folytatódik a számonkéréssel, majd azon kapod magad, hogy miatta szinte teljesen megszakítod a kapcsolatot szeretteiddel, és inkább otthon maradsz vele, csak hogy ne generálj feszültséget? Abszolút figyelmeztető jel.

6. Ahogyan a más emberekkel bánik

Hatalmas balhé kerekedik abból, hogy a pincér hibázott a rendelésnél? Mindenkit kritizál maga körül, és az sem érdekli, ha meghallják, mit mond maga körül? Azon túl, hogyan áll hozzád, árulkodó lehet, hogy hogyan kezeli a többi embert.

(forrás: life)

Hozzászólás