MADE IN HUNGARY – ZOE PHOBIC

2002

Legújabb cikksorozatunkban magyar tervezőkhöz látogatunk el. Kérdezősködünk és kíváncsiskodunk, hogy minél több mindent megtudhassunk. Fontosnak tartjuk, hogy ízelítőt adhassunk Nektek, hogy kicsiny hazánk mennyi tehetséget rejteget előlünk! Izgalmas gondolatok, különböző látásmódok, más és más világ. Első látogatásunkat a Zoe Phobic márka tulajdonosánál, Szimon Ágnes Nóránál tettük.

 

Nem rég ellátogattunk a Knit showroom-ba, hogy kicsit közelebbről is bemutathassuk Nektek a Zoe Phobic márkát, amit Szimon Ágnes Nóra, 4 éve indított el. Miközben Kornél fotózta Kálmánt, kérdezgettem kicsit Ágót a márkáról, a ruháiról, az elindulásról és a velejárókról. Elmondta, hogy a megcélzott korosztálya a 20-25 év közötti fiatalok, akik inkább a stílust mint sem a divatot részesítik előnyben.

“Ez talán furcsán hangzik, de egyre inkább idegesít ez a rengeteg erőltetett divathullám, ezért is igyekszem inkább a saját stílusomra, illetve az “ideálom” stílusára koncentrálni, és abból inspirálódni, nem pedig a megszabott trendekből.”

A márka, 2013-as tavaszi kollekcióját is ezt tükrözi. Nincsenek határok, semmiféle skatulya. Hordható, lágy darabok, egyedi tervezés és megjelenés tárul elénk. Azon férfiaknak akiknek fontos a sajátos stílus kiépítése és szeretik a laza, egyedi darabokat, kifejezetten ajánlott ellátogatniuk a váci utcai showroom-ba, ahol, biztos vagyok benne, hogy a hangulatos légkör és a kedves fogadtatás majd meghozza a gyümölcsét.

“Nincs egy konkrét téma, ami köré felépítettem volna a gyűjteményt. Inkább csak magamat mutatom meg benne, és egyben keresem is benne magam.”

Ágó elmondta nekünk, hogy nagyon érdeklik a férfi ruhák és sokkal többet szeretne velük foglalkozni a közeljövőben. Reméljük, hogy hamarosan még ellátogathatunk hozzá és szemügyre vehetjük a következő darabokat is! Izgalmasan várjuk, mivel is rukkol elő majd a fiatal márkatulajdonos!

“Jó lenne valahogyan azt elérni, hogy a férfiak merjenek stílusosak, de egyben férfiasak lenni. Legyen igényük a kinézetükre, és tudják, hogy mi való nekik. De közben ne feledjék el, hogy férfiak.”
ZOE-PHOBIC-2ZOE-PHOBIC-3ZOE-PHOBIC-4ZOE-PHOBIC-5ZOE-PHOBIC-6ZOE-PHOBIC-7ZOE-PHOBIC-8


FOTÓ:  NÉMETH KORNÉL / MODELL: MERHA KÁLMÁN – Karl-Nine model management

http://youtu.be/o_hmFETj8kA

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN SZIMON ÁGNES NÓRÁNAK, HOGY ELLÁTOGATHATTUNK HOZZÁ, KÖSZÖNÖM MERHA KÁLMÁNNAK ÉS NÉMETH KORNÉLNAK A KÖZREMŰKÖDÉSÜKET!