Lengyelország napelemes kerékpárutat épít a biciklizés szerelmeseinek!

673

A kerékpározás a közlekedés egyik legkörnyezetbarátabb módja. Gyakorlatilag szinte semmilyen költséggel nem jár, nem szennyezi a levegőt, és ráadásul nagyon egészséges is. Úgy tűnik egyetlen akadálya lehet a kerékpárral való közlekedésnek, mégpedig a megfelelő kerékpárutak.

 

bicikliut1

 

Egészen biztosan, ha a célnak megfelelő útjaink lennének, sokkal többen közlekednének kerékpárral. Egyre több helyen ismerik fel a világban azt a tényt, hogy biciklizni jó és egészséges. Szerencsére egyre több helyen próbálják megteremteni ehhez a maximálisan jó feltételeket is.

Anglia és Hollandia után, Lengyelország is úgy döntött, hogy napelemes kerékpárutat épít a biciklizés szerelmeseinek. Minden államnak érdeke lenne, hogy felelősségtudatosan csökkentse a környezetszennyezést. Vannak akik tesznek is azért, hogy a puszta figyelemfelkeltésen túl konkrét eredményeket is elérjenek.

 

bicikliut2

 

Nemrég Hollandiában már bemutatták az éjszaka is világító, napelemes bicikliutat. Idén Lengyelország is nekifogott egy nagyjából ugyanolyan út megépítéséhez. Ez a változat teljes egészében napenergiával működik majd, ha egyszer feltöltődik a rendszer, akkor több, mint tíz órán keresztül képes lesz világítani.

A lengyelországi út egyelőre még csak a tesztelési fázisban van, de már nagyon közel állnak ahhoz, hogy konkrétan használni is lehessen. Csak reménykedni tudunk, hogy egyszer mi is ilyen csodálatosan szép, és biztonságos bicikliutakon suhanhatunk.

 

bicikliut3

 

Hozzászólás