A kerékpározás a közlekedés egyik legkörnyezetbarátabb módja. Gyakorlatilag szinte semmilyen költséggel nem jár, nem szennyezi a levegőt, és ráadásul nagyon egészséges is. Úgy tűnik egyetlen akadálya lehet a kerékpárral való közlekedésnek, mégpedig a megfelelő kerékpárutak.

 

bicikliut1

 

Egészen biztosan, ha a célnak megfelelő útjaink lennének, sokkal többen közlekednének kerékpárral. Egyre több helyen ismerik fel a világban azt a tényt, hogy biciklizni jó és egészséges. Szerencsére egyre több helyen próbálják megteremteni ehhez a maximálisan jó feltételeket is.

Anglia és Hollandia után, Lengyelország is úgy döntött, hogy napelemes kerékpárutat épít a biciklizés szerelmeseinek. Minden államnak érdeke lenne, hogy felelősségtudatosan csökkentse a környezetszennyezést. Vannak akik tesznek is azért, hogy a puszta figyelemfelkeltésen túl konkrét eredményeket is elérjenek.

ERRŐL TUDNIA KELL  Döbbenetes videó az év legbrutálisabb autóbalesetéről

 

bicikliut2

 

Nemrég Hollandiában már bemutatták az éjszaka is világító, napelemes bicikliutat. Idén Lengyelország is nekifogott egy nagyjából ugyanolyan út megépítéséhez. Ez a változat teljes egészében napenergiával működik majd, ha egyszer feltöltődik a rendszer, akkor több, mint tíz órán keresztül képes lesz világítani.

A lengyelországi út egyelőre még csak a tesztelési fázisban van, de már nagyon közel állnak ahhoz, hogy konkrétan használni is lehessen. Csak reménykedni tudunk, hogy egyszer mi is ilyen csodálatosan szép, és biztonságos bicikliutakon suhanhatunk.

 

bicikliut3

 

Hozzászólás