Legyen veled az ERŐ! – May the 4th be with You!

1455

Ma van Star Wars nap!

Mint nagy rajongó, kis ünnep ez a lelkemnek.

Miközben e sorokat írom, itt pihen a monitorom felett több, mint két folyóméternyi regény és novella, ami az expanded universe-t, tehát a filmeken kívüli történeteket is magában foglalja.

star wars

 

Idén persze minden rajongó VII. epizód lázban ég, s megy a nagy találgatás, miről fog szólni.

A Thrawn trilógiának komoly rajongó tábora van. Timothy Zahn remekműveivel kezdődött nekem is a komoly fertőzés, a Birodalom örökösei című regény volt a mára 100 db fölé rúgó gyűjtemény első darabja.

Ha ezekből lenne film, akkor az nem csak kifejezetten látványos lenne, de történetileg igen komoly, és a filmek sorába nem csupán hibátlanul simuló, hanem szervesen illeszkedő új epizódokat is kapnánk.

Az új tulajdonos, a Disney viszont azt rebesgette, hogy teljesen új történetekkel állnának elő, aminek szintén megvan a maga előnye.

Szakítanának kissé Lucas elképzelésével, hogy a meglévő filmekről húzzanak le még egy bőrt a 3d verziókkal, s inkább két évente egy új epizóddal, azokat megközölve pedig szintén két évente egy-egy karaktert előtérbe helyező történettel rukkolnának elő.

Han Solóról és Lando Calrissianról remek regények íródtak, de klassz novelláskötetek születtek a fejvadászokról, szívesen olvastam a történeteket Jabba palotájából, vagy éppen az első halálcsillag hosszú születése és gyors selejtezése is kiválóan színesítette a Star Wars univerzumról eddig felvázolt képet.

Lenne hát miről forgatni, hiszen például Yoda 900 évnyi pályafutásából csak az utolsó közel 40-50 évébe sikerült belepillantani.

Látni kell: a Klónok Háborúja c. animációs sorozatnak köszönhetően éppen cseperedik egy generáció, akik szívesen beülnének a szülőkkel, nagyszülőkkel az egyre üresebb mozikba, megnézni egy remek filmet. Így aztán teljesen logikus döntés ez a Disney-től, és örülünk is neki, nagyon (ha el nem rontják).

Már csak egy élőszereplős TV-sorozat kellene, hogy teljes legyen az öröm, és kitöltené az űrt a sci-fi rajongók mindennapjaiban, hiszen nincs most se friss Star Trek, se Stargate, sem Battlestar Galactica, úgyhogy igazán lenne igény egy jó kis kiadós űrhajózós-idegenes látványos akció sorozatra a képernyőkre is. De a sorozat terve egyenlőre áll, mert mozifilm lesz.