Legyen stílusod! Hogy? Így!

2641

Ki kell tűnni a tömegből! Ez egy ilyen világ, hát persze, hogy sokan kérdezik maguktól és másoktól: “Mitől leszek divatos? Mitől lesz stílusom?”
Mi az, amitől trendi lesz az ember, és ami azt eredményezi, hogy nők tucatjai fordulnak meg utána az utcán?
Keressük a választ, és a legtöbb esetben egyszerű, tömör megoldásokra vágyunk, pedig a dolog összetett. Stílussal bírni nemcsak annyit jelent, hogy divatos a ruhám, sőt, néha nem jó beállni a sorba és egy-egy irányzat unalmas követőjének lenni. Egyéniség, színesség – egy bonyolult keverék, amire mi most megpróbálunk receptet adni. Íme:

Személyiség
Igen csak komoly jelentőséggel bír a személyiség, az ugyanis meghatározza a rólad kialakított képet. A férfi, aki váratlan dolgokat húz elő a cilinderből és nem fél újítani magán, érdekesnek tűnik az emberek előtt. Egyesek szerint azok, akik a legújabb divat szerint öltözködnek, hiénák, zéró egyéniséggel. Akik új csillogást varázsolnak magukra és elég merészek az extravagáns dolgokra, azok lesznek az úttörők.

Speciális üzletek
Általában az avantgárd emberek az elsők, akik baráti körüknek vagy a körülöttük élőknek példát mutatnak, ezt pedig azzal érik el, hogy kisebb, egyedibb ruhákat kínáló üzletekben vásárolnak. Időt áldoznak a megfelelő darab kiválasztására, és nem félnek attól, hogy ritkán látott és ritkán gyártott példány kerül a kezük ügyébe. A speciális üzletek szembemennek a populáris boltok hatalmas kínálatával és leginkább azoknak szólnak, akik nem szeretnének beállni a sorba olcsóbb tömegcikket vásárolni.

Divatvéna
Kell egy kis hozzáértés, nem vitás. Figyeld meg azt, ki az, aki először újít és akinél először nem vérciki az egész flancolás, és látni fogod, hogy mennyire ráérzett a srác a dolgokra. Az ilyenek képesek új alapokat lefektetni, és mire a többiek felfigyelnek az egészre, ő már messze jár. Ráérez a dolgokra, párosít és újít, és tudja, hogy mi az, ami passzentos.

Trendépítés
A trendépítők ritkán konzervatív kisurak. Sőt, a legszabadabban gondolkodó személyiségek, akiket nem skatulyáz be a régi idők szelleme. A trendépítők bátran belegondolnak abba, hogy milyen lehet újítani. Ugyanakkor arra is ügyelnek, hogy az utcán ne csak “furcsa arcok, furcsa ruhában”-típusú naplópóknak tűnjenek. Ez nem a lila hajról meg az alumíniumfóliás alsóról szól. Lehetsz trendi és lehetsz elegáns is egyszerre, ezek nem ellenségei egymásnak. Új szövet, új színek, új stílus a cél – de egyszerűen, finoman.
Na, de ki lehet trendépítő? Aki nem vesz néhány új holmit az új idényre, semmiképp sem mondható trendépítőnek. Imádni kell a vásárlást és ügyelni kell arra is, hogy időben tegyük meg, és ne felejtsük: nem kell kőgazdagnak tenni ahhoz, hogy trendik legyünk. Néha ugyanis az olcsó holmik a legalkalmasabbak egy kis újításra.

stilus2-700x465

 

Kérdezd meg magad:
– ugyanolyan volt a hajad az elmúlt három évben?
– ugyanazokat vagy ugyanolyan ruhákat viseltél az elmúlt három évben?
– ugyanazokat a színeket viseled?
Ha a válasz igen, akkor nem valószínű, hogy trendépítő vagy.

Légy trendi
Ügyelj arra, hogy mit veszel fel, ne legyél slampos. Ahelyett, hogy ugyanazt a pólót ráncigálnád magadra, variáld az öltözködésed. Figyeld meg az embereket, hogy mit viselnek; nézd meg a színeket és tapasztald ki, mik állnak jól neked.
Kezdj el vásárolni, és cseréld ki a ruhatárad. Hidd el, ha az előző kérdésekre sok igen volt a válasz, akkor ráfér a gardróbra egy kis vérfrissítés. Bármilyen furcsa, a magazinok a segítségedre lehetnek, vagy csak nézz bele a népszerű filmsorozatokba, és máris lesz elég inspiráció.

Persze, fontos az is, hogy ne ess a divat csapdájába! Kövesd a trendeket, de ne légy rugalmatlan, és ne csak ‘egy’ akarj lenni a sok közül. Nem kötelező megvenni azokat a holmikat, amik neked nem tetszenek. Csak lazán, ezt ne feledd!