(L)egyél itt! – Bubu Bubble

1885

Legújabb cikksorozatunkban olyan helyeket igyekszünk majd bemutatni neked, melyek különlegesek, érdekesek vagy valamiért felfigyeltünk rájuk. Minden hónapban ellátogatunk egy ilyen étterembe, bárba, tea- vagy kávéházba és ki is próbáljuk, hogy nyugodt szívvel tudjuk ajánlani neked.

Fotó: Németh Kornél
Fotó: Németh Kornél

Cikksorozatunk első részében a budapesti BUBU Bubble-be látogattunk. Lehet, hogy hallottál már a teázóról, lehet, hogy még soha nem jártál ott, de egyet biztosan kijelenthetek : ha egyszer megkóstolod a buborékos teát (másnéven : Bubble Tea), biztosan a függőjévé válsz.

A buborékos tea Taiwan-ból származik, és Ázsia szerte akkora népszerűségnek örvend, hogy minden településen, ahol iskola vagy egyetem található, biztosan van egy ilyen teákat árusító üzlet. Európában is rengeteg helyen találkozhatunk a Bubble Tea-vel, úgyhogy, ha jártál már külföldön, lehet, hogy már kóstoltad is.

A BUBU Bubble tavaly nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, a Ferenciek terén lévő aluljáróban. A hely tulajdonosa egy igazán elbűvölő ázsiai házaspár, akik imádják a buborékos teát, és miután körutazást tettek Európában, úgy gondolták, ideje behozni Magyarországra is ezt az érdekes italt. Eleinte még csak elvitelre lehetett kérni, pár hete viszont megnyitották gyönyörű üzletüket a Petőfi Sándor utca 6. szám alatt, ahol lehetőséged van a bájos hangulatú teázóban elfogyasztani a rendelt italodat.

bubu

A teák minden nap frissen készülnek és fogyasztásukhoz nem árt egy kis gyakorlat. De nyugalom, első alkalommal (és később is) a személyzet segítségedre lesz, hogyan kell elfogyasztani az italt, és, ha érdekel, még a tea történetéről és készítéséről is szívesen mesélnek neked.

Igazán szimpatikus tény az, hogy a Bubble Tea kizárólag természetes alapanyagokból készül, így nem kell tartanod attól, hogy a “golyócskák”, amiket megiszol műanyagból készülnek (valójában kókuszból állítják elő őket). A teádat teljes mértékben te állíthatod össze : készülhet fekete vagy zöld teából, ebben az esetben kérheted forrón vagy hidegen, de úgy is dönthetsz, hogy tejesen iszod, ám ez csak hidegen fogyasztható. Ha le kellene írnom az összes ízesítést, biztos, hogy bajban lennék, de egy pár lehetőség : meggy,eper, licsi, mangó, maracuja, a sor pedig még sokáig folytatódhatna.

kaja

 

Kérdésünkre, hogyan jellemeznék a BUBU Bubble-t, a tulajdonosok igazán meggyőző érveket sorakoztattak fel : a buborékos tea újdonság országunkban, érdekes és eltérő a többi teától. Terveik között szerepel a hely további bővítése, és egyéb ázsiai ételekkel és italokkal is szeretnék bővíteni kínálatukat.

Arra is van megoldás, ha egy vad szombat este után szívesen felfrissülnél egy buborékos teával, hiszen házhoz szállítást is vállalnak, természetesen ezért plusz díjat számítanak fel, attól függően, hogy melyik kerületbe kell kivinni a teát.

tabla

 

A BUBU Bubble-t jó szívvel ajánlom egy első randira, ha leszeretnéd nyűgözni a hölgyeményt, de akkor is tökéletes választás, ha a barátaiddal már unjátok a “hétköznapi” helyeket, és kipróbálnátok valami újat. Egy kis magányra vágysz vagy a reggeli rohanásban jól esne egy frissítő ital? Térj be a BUBU Bubble-be, amely barátságos légkörével, ínycsiklandozó teáival és szendvicseivel és gyors kiszolgálásával biztosan hamar hozzá fog nőni a te szívedhez is!

bubuka