Lakberendezési tanácsok a csillagoktól

923

A horoszkóp segíthet a dekorálásban.

 

interior Designer2

 

Ha beállunk a lakás közepére, majd alaposan körülnézve úgy érezzük, hogy valami nem stimmel, akkor ennek oka lehet az, hogy nem a stílusunknak, személyiségünknek megfelelő az otthonunk berendezése.

Amennyiben szeretnénk igazán jól érezni magunkat a házunkban, akkor érdemes úgy dekorálnunk, hogy az visszatükrözze azt, hogy kik vagyunk. Ebben adhat tanácsot a csillagjegyünk.

Kos: Sok fényre van szükségünk, emiatt a lakásunkban elengedhetetlen a hatalmas ablak és a sok lámpa. Emellett nagyon érzékenyek vagyunk a sötét-világos színekre, mert a különböző árnyalatok könnyen lehangolhatnak, tehát fontos, hogy vidám színek uralkodjanak az otthonunkban.

A díszpárna legyen sárga, de az is jó ötlet, ha jópofa kiegészítőkkel tesszük élettel telibbé a rendelkezésünkre álló teret. A falat ne sötét, hanem visszafogott pasztell színekre fessük. Ha nem szeretnénk élénk árnyalatokat, akkor maradhatunk a fehérnél.

Bika: Nagyon oda kell figyelnünk a részletekre, ha lakberendezésre adjuk a fejünket! Ügyeljünk arra, hogy minden a legjobb minőségű legyen, és mindennek legyen meg a helye. A csillagjegyünk szerint jellemző ránk, hogy szeretjük a luxust.

Mivel általában sokat vagyunk otthon, emiatt nem fáj a fejünk, ha sok pénzt kell kiadnunk azért, hogy megszerezzük az álomlakásunkat. Jó ötlet, ha pihe-puha kárpitokat, illatosított gyertyákat, hatalmas szobanövényeket vagy izgalmas festményeket veszünk, mert ezekkel érzékibb lesz a tér.

Ikrek: Ismerve a csillagjegyünket, valószínűleg arra számítunk, hogy hetente átrendezzük a lakást, ami nem lenne csoda, hiszen hamar megunjuk a megszokott teret, ráadásul szeretünk dekorálni. A bútorok esetében jól tennénk, ha olyat választanánk, ami több stílusba beilleszthető.

Ikrekként fordítsunk sok időt a kiegészítőkre, mert ezek adják meg az otthonunk igazi lelkét. A színek esetében használjunk friss, légies árnyalatokat, például égkéket, világoszöldet de a napsárga is jó választás lehet.

interior Designer

Rák: Esetünkben az a legfontosabb, hogy otthon érezzük magunkat a lakásunkban, amelynek környezete megnyugtató és bensőséges. A romantikus személyiségünkhöz a vintage illik a leginkább. Emellett nagyon szeretjük a virágmintát és az antik tárgyakat. Érdemes lenne hangulatos étkészletet, szalvétát és tárolót vennünk, mert biztos, hogy lesznek vacsoravendégeink.

 

Oroszlán: A lakásunk tulajdonképpen a barlangunk, ami érzéki, de ugyanakkor kifejezetten otthonos is. Valószínűleg sok a gazdag, bátor szín, így például a türkiz, szilva vagy a mélyvörös. Ha szeretnénk meghitté tenni a lakásunkat, akkor szükségünk lesz egy kandallóra és színes festményekre. A kárpitok esetébe a luxus anyagot válasszuk, tehát a bársonyt, a selymet vagy a brokátot.

 

Szűz: A csillagok szerint esetünkben a tökéletes otthon egy minimalista, letisztult, skandináv stílusú tér. Nem szeretjük teletömni az otthonunkat a különböző kiegészítőkkel, mütyürökkel, ezért jól tesszük, ha dizájnerlámpát vagy menő széket veszünk. A lakás falai maradjanak fehérek, szerezzünk néhány szobanövényt, valamint az egészet egészítsük ki néhány világos fabútorral.

 

Mérleg: Ahogy az egész életünkben, úgy az otthonunkban is az egyensúly és a harmónia a legfontosabb. Annak érdekében, hogy ezt sikerüljön megteremtenünk, klasszikus bútorokra, sok napfényre, szobanövényekre és pasztell árnyalatokra van szükségünk. Mivel a Mérleg csillagjegynek a tökéletes kényelem is fontos, emiatt ne sajnáljuk a pénzt a modern házi mozi-rendszerre, hiszen ez egy hosszú nap után igazán kellemes kikapcsolódást nyújthat.

 

Skorpió: Nagyon szeretjük a misztikus, érzéki tereket, emiatt szeretnénk, ha a lakásunk tükrözné a vágyainkat. Szívesen használunk sötét árnyalatokat, például a burgundi vöröset, a sötétlilát és az indigót.

 

A berendezés esetében az antik és az absztrakt tárgyakat kedveljük a legjobban. A bútorok közül az érzéki tapintású változatok illenek a csillagjegyünkhöz. A gyertyákat és az izgalmas fényeket is szeretjük, mert ezek intim hangulatot teremtenek.

decor

Nyilas: Imádunk utazni, emiatt a lakásunk tele van a világjárásunk nyomaival. A szőnyeg lehet Tunéziából, a falon függhet egy Olaszországban vett festmény, a könyvespolcon pedig egymás mellett sorakozhatnak azok a képeskönyvek, ahova még szeretnénk eljutni.

Ebből következik, hogy a lásunk sokféle stílust sorakoztat fel. Ezeket kell úgy összehoznunk, hogy az eredmény harmonikus tér legyen. Ennek érdekében alakítsunk ki „sarkokat”. Legyen külön ázsiai, európai és afrikai rész. Ezeket szobanövényekkel és neutrális, természetes hatású bútorokkal köthetjük össze.

 

Bak: Nekünk minden téren kifinomult és klasszikus az ízlésünk. Az otthonunkra úgy tekintünk, mint egy befektetésre, ami azt jelenti, hogy az ingatlannak és a berendezésnek is tökéletesnek kell lennie.

A rendelkezésünkre álló tér ízléses kialakításához használjunk egyenes vonalakat, geometriai mintákat és földszíneket. Ha szeretnénk még izgalmasabbá tenni az otthonunkat, akkor keverjük a modern, az antik vagy a retro tárgyakat.

Vízöntő: A csillagjegyünkről elmondható, hogy sosem a szabályok szerint játszik, ez pedig az ízlésünkben is tetten érhető. Általában szeretjük a különleges és nem szokványos stílusokat, mert ettől kicsit futurisztikusnak hat a lakásunk.

 

Ha valaki belép az otthonunkba, akkor úgy érezheti, hogy ilyen helyen még soha nem fordult meg. Esetünkben egy hófehér szoba szürke kiegészítőkkel remek választás lehet. Ezt modern bútorokkal, fém felületekkel, tükrökkel és indusztriális stílusú elemekkel tehetjük még izgalmasabbá.

 

Halak: Az otthon nekünk egy „kikötő”, ahova bármikor visszatérhetünk, hogy feltöltődjünk, emiatt általában neutrális teret próbálunk kialakítani. A lakberendezésnél mellőzzük a harsány színeket, durva formákat és anyagokat! A legjobb, ha pasztell vagy a tenger árnyalatait használjuk. A textíliák közül válasszuk a puhákat.

 

(Forrás: femcafe.hu)