Kamatyolj minél többet! Mutatunk 9 okot amiért megéri!

2768

Azon kívül, hogy kellemes időtöltés, számos ok létezik arra, hogy miért bújjatok össze legalább hetente háromszor. A szex a legjobb immunerősítő, és többek között az álmatlanságot is orvosolja. Mutatjuk, hogy támogathat a vad szenvedély az élet minden területén.

620x0 (15)

1. Tökéletes stresszoldó!

Úgy érzed, hulla fáradt vagy mikor hazaérsz, rengeteg gond van a fejedben, és a legutolsó, amihez erőd érzel magadban az a szex? A sors fintora, hogy a szeretkezés tökéletes a relaxálásra és a stressz kezelésére, így minél többet csinálod, annál kevésbé leszel fáradt és ideges.

2. Kalóriát éget!

Attól függően mennyire vagytok hevesek vagy szenvedélyesek,egy esti összebújással rengeteg kalóriát égethettek. Ezzel akár kipipálhatsz egy edzést a héten. Valljuk be,

sokkal kellemesebb otthon izzadni az ágyban, mint a büdös konditeremben.

620x0 (16)

3. Segít elaludni!

Orgazmus után a testben felszabadul a relaxációs hormon, ami segít abban, hogy könnyebben elaludj. Még, ha nem is voltál fáradt, ez a kellemes érzés könnyen álomba ringat majd.

4. Erősíti a szívet!

A rendszeres szeretkezés csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Egy brit tanulmány szerint azok a férfiak, akik hetente kétszer szexeltek 20 éven keresztül, kisebb valószínűséggel kaptak szívrohamot, mint azok, akik csak havonta egyszer. A hirtelen halál kockázata pedig a felére csökkent.

5. Véd a rák ellen!

Egyes tanulmányok szerint, a rendszeres ejakuláció segíthet megelőzni a prosztatarák, még a rendszeres, legalább havi egyszeri szex csökkentheti a nőknél a mellrák kialakulását.

620x0 (17)

6. Erősíti az immunrendszert!

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a szex erősíti az immunrendszert, így véd a megfázás ellen. Illetve könnyebben leküzdheted a vírust, ha gyakrabban bújsz össze a pároddal.

7. Természetes fájdalomcsillapító!

Gyakran kifogás, hogy valaki azért nem akar szeretkezni, mert fáj a feje. A jó hír az, hogy a huncutkodás erre is gyógyír. A megemelkedett pulzus miatt felgyorsul a vérkeringés, az orgazmus során pedig endorfin szabadul fel, ami gyorsan szétáramlik az egész szervezetedben.

8. Erősíti a párkapcsolatot!

620x0 (18)

A csókok és a testi közelség hatására oxitocin szabadul fel, mely növeli a romantikus, szeretetteljes érzelmeket közted és a párod között. Nagyon fontos, hogy

szex után is bújjatok még  össze és babusgassátok egymást, így még boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz a  kapcsolat.

9. A tartós boldogság kulcsa!

Egy 2014-es tanulmány szerint különösen fontos fenntartani a szexuális kapcsolatot a kor előrehaladtával is.Nagyobb elégedettségről, kiegyensúlyozottságról és boldogságról számoltak be azok az 58-85 év közötti párok, akik legalább havonta egyszer szeretkeztek, mint azok, akik csak évente egyszer-egyszer.

(forrás: ripost)

Hozzászólás