Az nVidia kézikonzolja kb. 100 000 forintba fog kerülni, ezért cserébe egy sokszínű, Android rendszerű eszközt kapnak a vásárlók.

A kézikonzolok nem éppen a legkelendőbb termékek manapság, mutatják ezt a Nintendo 3DS és Sony Playstation Vita eladási számai. Az nVidia azonban úgy döntött, előrukkol saját platformjával, melyről először a januári CES-en (Consumer Electronics Shown) hallhattunk. Az akkor Project Shield néven bejelentett eszköz végül simán a Shield nevet kapta.

A Shield azonban a konkurens nevektől eléggé különbözik, ugyanis Android Jelly Bean 4.2 rendszerrel működik. A chipgyártó cég nagy teljesítményű Tegra 4 quad-core processzort épített bele, ami így a világ leggyorsabb mobilprocesszorával rendelkező konzollá teszi. A kontroller a hagyományos felépítést és megjelenési irányt követi, leginkább az Xbox vezérlőjéhez hasonlítható. A játékokat egy nyolcirányú digitális pad, két analóg kar, nyolc tűzgomb és további öt funkciógomb segítségével irányíthatjuk.

Elsőre szembeötlő és egyedi megoldás a felnyitható, 5 colos HD kijelző, mely 1280*720 pixeles felbontásban tárja elénk a pixelvilágot, ráadásul érintésérzékeny. 2 GB RAM kapott helyet a gép lelkében, az adatokat 16 GB flash tárhelyen tárolhatjuk, továbbá microSD kártyán. Olyan beépített mozgásérzékelők finomítják a játékélményt, mint a gyorsulásmérő, vagy a giroszkóp. A sztereó hangszóró a bass reflexnek köszönhetően gondoskodik a mély hangok szépen felcsendüléséről. Továbbá kapott egy mikrofont, microUSB csatlakozót és 3,5 mm-es jack aljzatot.  A kütyü 158 x 135 x 57 mm-es méretekkel rendelkezik és 579 grammot nyom a mérlegen. Mivel egy könnyen transzportálható eszközről van szó, GPS modult is építettek bele. Nagyon jó kritikákat kapott külföldi oldalakon az akkumulátor teherbírása.

ERRŐL TUDNIA KELL  Itt van újra a Facebook Messenger!

Sokan tartanak attól, hogy egy androidos konzol milyen játékokat kínálhat a nagy nevekkel szemben, akik exkluzív, nagy címeket tudhatnak a magukénak. A Shield kompatibilis a Google Play áruházzal, a TegraZone alkalmazással pedig további programokat lehet beszerezni, amiket kifejezetten a Shieldre optimalizáltak. Érdekesség, hogy felhőből is futtathatunk játékot. A PC-s játékokat wifin keresztül streamelhetjük, ennek azonban előfeltétele, hogy legyen egy GeForce GTX 650 vagy erősebb kártyával rendelkező gépünk, a Shield ráadásul támogatja a Steamet is. Akár a nappaliban történő játék is megoldható, mivel a HDMI kimenettel rádughatjuk televízióra.

Nettó 350 dollár körül mozog bejelentett ára, itthon kb. 100.000 ft-ért fogjuk megkapni. Ezért az pénzért mellékelik a konzolhoz a Sonic The Hedgehog 4 Episode II és az Expendable: Rearmed játékokat is.

shield-controller-view shield-front-open-bloodsword shield-jellybean shield-ports-view shield-top-open-tegrazone

Hozzászólás