Ivy League Stílus

3305

Mai világunk lépten-nyomon azt sulykolja belénk, hogy rugaszkodjunk el a normáktól, legyünk kísérletezőek, hisz mind különlegesek vagyunk, öltözködjünk is annak megfelelően. Az individuum dicsőítése még soha nem volt oly hangsúlyos, mint napjainkban, de a nagy különcködés közepette jól esik néha megpihenni a tradíció állóvízében és visszanyúlni eleink ruhatárához. Ehhez kínál remek alternatívát az amerikai elit egyetemek, az Ivy League stílusa.

 

Ivy-League-Stilus-2

Az 1960-as évektől napjainkig a férfi divat megannyi változáson ment keresztül , ám mégis Amerika vezető egyetemeinek tanulói konokul kitartanak már-már uniformis szerűen hordott öltözetük mellett.
Chino nadrágok, legombolós gallérú Oxford ingek, belebújós penny loafer cipők és tengerészkék blézerek jellemzik leginkább e módit, megfűszerezve egy csipetnyi dekadenciával.

Ivy-League-Stilus-3

A Borostyán Ligás ( Ivy League ) egyetemek, a Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, Yale és a University of Pennsylvania, a magas szintű oktatáson túl, egy olyan letűnt kor manírjait is magukon viselik, melyekkel, ritkán találkozunk a mindennapi életben, ám ha megjelenik mindig frissítően hat az utca forgatagában. Anyagi jóléten és kivételes intelligencián túl kifinomult stílusérzéket sugall ez az öltözködési stílus.

Ivy-League-Stilus-4