Itt van egy kis pénisztörténelem: hölgyek, Ti mire gerjedtek?

1842

Egy felnőtt gorilla pénisze begerjedt állapotban is csak körülbelül 4 centi – ehhez képes az ember valóságos óriás! De még legközelebbi rokonunk, a csimpánz felszerelése sem éri el a 8 centit harcra kész állapotban.

Oké, hogy van közöttünk 7 millió év, ami elválaszt, de mégis, hogyan lett ilyen nagy a különbség?

620x0 (22)

Az egyik elmélet szerint a nők egyszerűen a komolyabban felszerelt férfiakat kedvelik. Egy ausztrál kísérletben meztelen férfiak életnagyságú, számítógéppel generált képeit mutatták nőknek – ők pedig általában a nagyobb méretekkel megáldott férfiakat tartották vonzónak, bár voltak olyan hölgyek is, akiknek egyáltalán nem volt ilyen jellegű preferenciájuk. A magasabb, és széles vállú férfiak biztosabb népszerűségnek örvendtek. Lehetséges, hogy a nők egyszerűen a sportosabb felépítésű férfiakat találják vonzónak, a péniszméret pedig egyszerűen a termetükkel arányos. Lehet, hogy a ruha előtti korokban így mérték fel a nők a potenciális partnereiket?

620x0 (23)

Egy másik, skót vizsgálat szerint azok a nők, akiknek az elmúlt hónapban volt hüvelyi orgazmusuk, a hosszabb péniszt találták vonzónak – amely egyébként mélyebbre képes hatolni aktus közben. Akiknek viszont csikló-orgazmusuk volt, azok általában a vastagabb hímvesszőre voksoltak.

Egy harmadik elmélet szerint a nagy pénisz, és különösen annak gombához hasonló feje képes arra, hogy kisöpörje a nő hüvelyéből az előző partner spermáját, így a maximumra növelje az apaság esélyeit. Egy műanyag szervekkel végzett kísérletben a hosszabb pénisz az előző partner örökítő anyagának 91 százalékát távolította el a hüvelyből, míg a gomba alakú fej nélküli vibrátorral végzett kísérletnél ugyanez az arány 35 százalék volt.

(forrás: ripost)