Itt a nagy csillagjegyek szerinti egészségkalauz!

962

Minden jegynek más tulajdonságai vannak, és éppen ezért más dolgokra is kell odafigyelniük, ha az egészségükről van szó. Mutatjuk, hogy melyek azok a legfontosabb problémák, amely a jegyedhez kapcsolódik, és melyre ha odafigyelsz, könnyebben megőrizheted az egészséged!

 

Kos

Gyakran gyötörhet fejfájás vagy migrén, ami leginkább frontérzékenységednek köszönhető. Hajlamos vagy túlhajszolni magad ez pedig agresszióban és idegeskedés formájában nyilvánul meg. Ügyelj a megfelelő folyadékfogyasztásra, melyet vízzel, gyógyteákkal vigyél a szervezetedbe. A citromfű tea nyugtatja az idegeidet.

Bika

 

Leginkább a légzőszervi megbetegedésekre kell fokozottan ügyelned, mint az asztma a torokfájás, tüdőgyulladás. Nagyra értékeled a kényelmet ezért hajlamos lehetsz a lustálkodós perceidet nassolással tölteni. Válasz könnyed nassolnivalókat, például almachips vagy más szárított gyümölcsöket, zöldségeket, amikkel támogatod az immunrendszered. Az aktív pihenést is próbáld meg beépíteni az életedbe.

Ikrek

Egyfolytában tevékenykedsz ezért gyorsan ki is fárasztod magad, ami egy idő után túlhajszoltsághoz vezet. Immunrendszered megfelelő működésére kell fokozottan figyelned, hogy elkerüld a vírusos megbetegedéseket. Fontos, hogy megfelelően, vitaminokban gazdagon táplálkozz, így pótolhatod az elvesztett energiáidat.

 

Rák

Leggyengébb pontod a gyomrod, ha idegessé gyötör, érezheted, hogy ilyen helyzetekben gyomorideged van. Hajlamos lehetsz a gyomorfekélyre, aminek a megelőzésére fontos odafigyelned. Kerüld a zsíros, nehéz ételeket, a túlzott cukor, kávéfogyasztást. Érdemes évente kétszer tisztító, méregtelenítő kúrákat beiktatnod, gyomrod is meghálálja a törődést.

 

Oroszlán

Érzékeny területeid a hátad, keringésed, valamint a csontrendszered. Érdemes kalciumban gazadag ételeket fogyasztanod vagy kiegészítőként szedned. Vérnyomásod problémáidra kiváló lehet a fokhagyma, mely egyben vértisztító hatású. A rendszeres testmozgással is könnyedén elejét veheted a dolognak.

 

 

Szűz

Általánosságban elmondható rólad, hogy nagyon is odafigyelsz az egészséges életmódra, talán túlzottan is. Azonban fontos, hogy odafigyelj a napi folyadékbeviteledre, mivel a veséid fokozottan érzékenyek és hajlamos lehetsz vesekőre. A gyógyszereket, ha megteheted, próbáld meg kiiktatni az életedből és inkább természetes változatokkal ismerkedj meg.

 

Mérleg

Bőröd kifejezetten érzékeny a környezeti hatásokkal szemben ezért, fokozottan kell ügyelned az egészségére, hogy sokáig sugározhasd a szépségedet. Érdemes gyümölcssavas tisztítókúrákat igénybe venned melyek alaposan megtisztítják a bőrödet ezáltal az ápoló kozmetikumok is hatékonyabban hasznosulnak.

 

Skorpió

Mivel roppant végletes és energikus ember vagy, hajlamos lehetsz túlzott éjszakai életet élni, aminek következtében azon kapod magad, hogy egyre-egyre kevesebbet alszol. Szánj időt a pihenésre, napi 7-8 óra alvást mindig iktass be a túlzsúfolt napjaidba. Az élénkítő szerek ideig- óráig kisegíthetnek, azonban egy pihentető alvás felbecsülhetetlen és szellemileg is frissítőbb.

 

Nyilas

Végtagjaid fokozottan érzékenyek. Valamint az átlagosnál jobban kell vigyáznod a hörgők területére a testedben. Fontos, hogy mindig megfelelően öltözz fel, így elkerülheted a kisebb megfázásokat. Immunrendszered erősítésére, fogyassz C-vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket.

 

Bak

Hajlamos vagy túl sokat dolgozni, ennek köszönhetően észre sem veszed, hogy a megengedettnél jóval több táplálékot viszel be energiapótlás céljából. Bár gyors az emésztésed igyekezz pihentető, de mégis teljes testet átmozgató sportokat választani a munka során felgyülemlett feszültségeid oldására. Kiváló lehet a kocogás és a jóga.

 

Vízöntő

Szereted a szokatlan megoldásokat, újszerű hóbortokat. Azonban fontos, hogy a legújabb alternatívákat vizsgáld meg hitelességüket tekintve, hogy biztos nem ártalmasak e, az egészségedre. Nem riadsz vissza az extrém sportoktól és a zaklatott életformát is inkább kihívásnak éled meg, viszont a testi épséged ne lássa ennek kárát semmilyen formában sem.

 

Halak

Gyorsan kifáradsz, ezért a pihenésre fokozottan oda kell figyelned, hogy ne ess szét a problémák tengerében. Fogyassz ásványi anyagokban gazdag ételeket és vizet, sportok közül az egyszerűbb, de kitartásodat növelőeket válaszd. Lábaid védelmére, fontos nagy hangsúlyt fektetned, hajlamos lehetsz lúdtalpra, a kényelmes jól zárt cipő és a rendszeres talpmasszázs nálad térül meg csak igazán.

Hozzászólás