Ismerd meg az önkielégítés buktatóit, avagy így nyúlj magadhoz egy párkapcsolatban!

12518

Van pár szabály azonban, amit érdemes betartani azért, hogy egészséges maradjon a kapcsolat – hívta fel a figyelmet az Afterhours Lifehacker bloggere.

Az egyik ilyen szabály az, hogy nem szabad hagyni, hogy a rendszeres maszturbálás éket verjen a két fél közé. Ez azt jelenti, hogy az, aki jól elvan magával, és rendszeresen kielégül, hanyagolhatja a szexet – így távolság lesz a partnerek közt. Az egyedül, a másik nélkül töltött idő is probléma lehet, minél többet van valaki egyedül, annál nehezebb lesz később egymáshoz közeledni.

Ez odáig is fajulhat, hogy valaki csak és kizárólag saját magával tud kielégülni, a partnerével pedig nem az igazi az érzés. Ide tartozik az is, amikor egy nő párban nem tud orgazmust megélni, csak egyedül. A rendszeres maszturbálás a párkapcsolatban akár fel is válthatja a szexet, amit jobb elkerülni.

Megtörténhet, hogy az önkielégítés mellett egyáltalán nincs vágy valakiben a partnere iránt, vagy egyszerűen csak kiélvezte magát, és nem áll fel. Az a kellemetlen helyzet adódhat, ha ez rendszeres, hogy magyarázkodnia kell, a teljesítőképességgel gondok lehetnek, ez pedig szorongáshoz is vezethet. A sikerélményt pedig a maszturbálás adja meg, és az ördögi kör bezárul. A rendszeres pornófogyasztóknál hasonló helyzet alakulhat ki.

10219418_06215e26991010c5d0c6ca83066d9d4c_wm

Ahhoz, hogy a párkapcsolat egészséges maradjon, de a maszturbálás is megmaradjon, némi önfegyelem szükséges: akkor kellene csinálni, amikor kevés az esély a lebukásra, és ha már csak arra tud gondolni, hogy végre mikor nyúlhatna magához, érdemes szünetet tartani. A helyszín választása is fontos, nem biztos, hogy jó ötlet a nappaliban a kanapén csinálni.

(forrás: velvet)