Igyál minden nap egy csészényi felforrósított, majd lehűtött vizet!

1037

Az ayurvédikus orvoslás szerint a felforrósított, majd lehűtött italok számos betegség elkerülésében lehetnek segítségünkre. Életenergiával töltik fel a testet, és erősítik az immunrendszert.

 

felforralt-viz

 

Ez az oka annak, hogy számos keleti országban a felforrósított teát hirtelen szobahőmérsékletüre hűtik le.

Miért pont a felforrósított, majd lehűtött víz?

A magyarázat nagyon egyszerű, a forralási folyamat elpusztítja a mikroorganizmusokat, és eltünteti a veszélyes szennyeződéseket a vízből. A forralás biztosítja a mikrobiológiai, és kémiai tisztítást.

Kinek ajánlott ilyen vizet fogyasztani?

Gyakorlatilag bárki nekifoghat ennek a kúrának, hiszen a legtöbb ember szervezete tele van a felhalmozódott méreganyagokkal. A keleti hitvilág szerint a felforrósodott víz a tűz erejével gazdagodik, ezt az energiát “agni”-nak nevezik. Ha az agni betölti a testet, a test sokkal hamarabb regenerálódik, és beindul a gyógyulási folyamat. Hatására sokkal könnyebb hasznosítani tudjuk az élelmiszerekben levő tápanyagokat, de a méreganyagok is könnyebben kiválasztódnak a szervezetünkből.

A felforralt, majd lehűtött víz segítségünkre lehet a megfázás tüneteinek enyhítésében. Addig forraljuk a vizet, amíg a kezdeti víz mennyisége a felére csökken, majd hűtsük szobahőmérsékletűre. Ne igyuk túl hidegen se, olyan lenne, mint ahogy a teát fogyasztanánk.

Ha rendszeresen így fogyasztjuk a vizet, a következő betegségektől szabadulhatunk meg: asztma, reuma, migrén, arcüreg-gyulladás, cellulitisz, elhízás stb.

Ha egy nagyobb tisztítást szeretnénk végezni, akkor egy 3 napos kúrát ajánlott beiktatni. Ez idő alatt nem szabad semmit enni, sem inni, csak a felforralt, majd lehűtött vizet. A kúra elkezdése előtt érdemes konzultálni egy szakemberrel, ugyanis nem mindenkinek bírja ki a szervezete három napig étel nélkül.