Így szabadulhatsz meg a fejfájástól! Próbáld ki az alábbi 7 bevált módszert!

952

Vannak olyan emberek, akiket nagyon megvisel az időjárás-változás, hiszen a frontok mozgása sokakban erős fejfájást, nyomott érzést, szédülést eredményez, ami szörnyen kellemetlen tud lenni.

Így szabadulhatsz meg a fejfájástól! Próbáld ki az alábbi 7 módszert!
Fotó: Pixabay.com

Most viszont 7 egyszerű módszert ajánlunk, amelyek jól jönnek ilyen kellemetlen helyzetekben!

1. Masszázs a fejfájás ellen

Tudományosan bizonyított, hogy a gyakori fejfájással küzdőknek segít, ha hetente 2-3 alkalommal lazító masszázst vesznek, mert ezzel ellazul az egész szervezet, megszűnnek a görcsök, csökken a vérnyomás, és enyhül a fejfájás is.

2. Nyújtógyakorlatok a fejfájás ellen

Mozgasd a fejed le-fel, jobbra-balra, végezz fejkörzést, hogy a vérkeringés beinduljon és az agyad friss, oxigéndús vérhez jusson. A nyakadat hajtsd hátra, tartsd meg 10 másodpercig, majd ugyanezt a mozdulatot végezd el előre, balra, jobbra dőlve is.

3. Hideg-meleg a fejfájás ellen

Ha lüktet a fájdalomtól a fejed, akkor tégy jeges borogatást a nyakadra, vagy egy vizes zsebkendőt, hogy a vért lehűtse és enyhítse a magas vérnyomást. Ha nem lüktet, hanem nyom a fájdalom, akkor meleg vizes borogatást kell a nyakad hátsó felére tenni.

4. A koffeinnel vigyázni kell

A túlzott koffein fogyasztás összeszűkítheti a vérereket az agyban, ami migrénes panaszok kialakulásához vezethet. Napi 2-3 csésze kávénál nem szabad többet meginni. Helyette keserű, vagy fekete csokit érdemes majszolni, ami jót tesz a szívnek, de ezt is csak mértékkel szabad fogyasztani.

5. Fontos a folyadékpótlás

Az agy közel 90 százaléka vízből tevődik össze, ezért nagyon fontos, hogy a sejtek hidratálva legyenek, hiszen csak úgy tudnak igazán működni és a vér is csak akkor hígul fel eléggé, ha legalább napi 2 liter víz bekerül a szervezetbe.

6. Érdemes diót, zöldségeket és gyömbért fogyasztani

Ezekben az élelmiszerekben ugyanis sok magnézium van, amely szabályozza az agy véráramlását. Emellett a B6-vitamin segíti az idegrendszeri tevékenységet, így enyhébbek lesznek az időjárási frontok okozta fejfájások, egyéb panaszok. A gyömbér egy remek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító fűszerzöldség, amelyből érdemes teát készíteni.

7. Mikroklíma

Ha a kinti időt nem is lehet megváltoztatni, de a benti viszonyokat jobbá lehet tenni. Jót tesz, ha ki van szellőztetve a lakás, ha rend van, és minden honnan árad a pozitív energia.

Még egy hasznos tipp!

Ha rád tör a fejfájás, akkor a szemöldökeid közötti területet masszírozd 1-2 percen keresztül a hüvelykujjad segítségével.