Így mosd a fehér ruháidat, hogy azok évtizedeken keresztül megőrizzék ragyogásukat!

1396

A fehér holmi kényes dolog, ezt minden háziasszony tudja. Az ingek, alsóneműk, akár zoknik mosása is különleges odafigyelést igényel. Most következzen 5 nagyszerű tipp, hogy a fehér ruhák mindig hófehérek maradjanak.

1. A foltok eltávolítása

A fehér cuccokból egyáltalán nem könnyű kiszedni a foltokat, de nem is lehetetlen. Szükség lesz 3 citrom levére, 80 g por állagú mosószerre és 1 evőkanál sóra. Két liter vízbe öntsd bele a hozzávalókat, majd áztasd bele a fehér ruhákat egy órára, utána pedig, tedd be a mosógépedbe és normál programon mosd ki.

2. Gallér és mandzsetta

Egy ing legproblémásabb részei. Ahhoz, hogy teljesen tiszták és fehérek legyenek, szórd be szódabikarbónával, majd vágj félbe egy citromot, és azzal dörzsöld át a felületeket. 15 perc múlva meleg vízbe mosd ki az inget.

3. Ágyneműk

Két citrom kifacsart levét keverd össze 1 liter vízbe. Ebbe áztasd bele az ágyneműket 40 percig, majd utána mosógépbe mosd ki.

4. Kényes, finom szövet

Két liter vízbe oldj fel 50 ml mosogatószert és 50 ml hidrogén-peroxidot. 30 percre áztasd be a szöveteket, majd utána mosógépbe, kényes holmik mosására alkalmas programon mosd ki.

5. Fehérítő helyett

10 liter vízbe oldj fel 5 evőkanál ammóniát, majd ebbe áztasd be a fehér ruhákat. Ezt követően még szórj rájuk egy evőkanál szódabikarbónát, majd ezután 60 fokon mosd ki a darabokat a mosógépben.

Tipp!

Ahhoz, hogy a fehér ruhák mindig azok maradjanak, két mosás között 3 alkalomnál ne hord tovább!