Hogyan készítsd fel a lakásodat és magadat a hölgy érkezésére!

2312

1. Takaríts!

Nincs is annál kiábrándítóbb egy nő számára, amikor egy férfit tökéletesnek, a lakását annál rendetlenebbnek ismerte meg. A porszívózás, mosogatás, portörlés és egyéb velejárói nem kifejezetten azok a teendők, melyeket egy férfi szabadidejében szívesen csinál, de jusson eszedbe, hogy nem csak magad miatt csinálod. A legtöbb nő elsőként a külsőségek alapján ítél – belép a lakásodba a konyhapulton szalonnadarabokat, kenyérmorzsát, a vágódeszkán egy beleállított filéző kést talál, a szennyesed napok óta a kanapé szegélyén nemesíti a garzon illatát, a televíziódat maga Hofi is nézte, annyira fekete-fehér a képcső a portól, a mellékhelyiségben sampion gombák spórájának milliói díszítik a szecessziós korból visszamaradt falcsempét, a toalettet pedig maga Széchenyi hagyta ott, amikor szabadalmaztatta kis hazánkban. Tegyél rendet, takaríts, szellőztess, illatosíts, mivel az első lépés nem az ágynál, hanem a bejárati ajtód küszöbénél kezdődik.

takarits

 

2. Ágynemű, higiénia & ruházat

Ha sikerrel eltüntetted az ágyad alól a hamutartót és a tepertőt, amit még az öregeddel ropogtattál a lakásavatódon, akkor térj rá az este várhatóan legfontosabb helyszínére, az ágyra. Húzd le a feromonjaiddal, álmatlan éjszakákban átverekedett testnedveiddel átitatott ágyneműdet és cseréld le frissre. Ha legtöbbünk nem is érzi, de egy különálló személy számára kellemetlen szagokat tud nyújtani a ruházat, az ágynemű, amire sokszor ráböknénk „ó jó lesz még egy hétig, semmi baja”. Amennyiben az ágyadat sikerült felfrissítened, az éjjeliszekrényről eltüntetni az előző esti szendvics maradékot és nachos szószt, kezdj el magaddal foglalkozni. A testiség egy olyan ugrópillér, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, még akkor sem, ha optimálisnak érzed a reggelenkénti egyszeri zuhanyzást, fogmosást, ápolást. Este vendéged lesz, feltehetően a hölgy már felkészítette magát az estére és nem futásból, átizzadtan, Wu-Tang melegítőben fog hozzád megérkezni, így tegyél róla, hogy te se mutass mást magadból. Nem kell nyakon öntened magad a húsvétról visszamaradt locsoló kölnivel, de a jó megjelenés fél siker. Ruhaválasztásnál mindannyian tudjuk, hogy nincs  kényelmesebb az otthoni szettnél, de ez nem az a bizonyos este, amikor ezt megteheted. Válassz tiszta, kényelmes ruhát, amiben nem érzed magad feszélyezve, mégis szolid és bizalomgerjesztő.

higiénia_tisztálkodás-700x560

 

3. Főzés

Nem kell Michelin-csillagos szakácsnak lenned ahhoz, hogy elkápráztasd az állandó, avagy alkalmi vendégedet. Tudd meg melyek azok az ételek, italok, amiket a hölgy szeret. Jó dolog a rögtönzés és a meglepetés ereje, de jusson eszedbe nem magadnak készíted el a kedvenc sokhúsos, zsírszalonnás pizzád, hanem másnak akarsz örömöt, magadnak jó pontot szerezni. Sokunknak van étel, illetve ital allergiája – liszt, tejérzékenység – hacsak nem a Rókus Kórház sürgősségijén akarod tölteni az estét a vendéged medicinlabdára dagadt fejével és ökölméretű nyelvével, tudd meg, melyek azok az ételek, amiket szívesen fogyaszt.

vacsora_főzés-700x395

 

4. Viselkedés

Irigyeltük Tony Curtist, a Van, aki forrón szereti c. filmben, hogy képes volt elcsavarnia egy olyan szépségikonnak a fejét, mint Marilyn Monroe. Az egyetlen probléma, hogy Tony-nak hiába folyt aranygejzír erejű, magyar Casanova vér az ereiben, egy olyan képzelt allűrt vett fel, ami nem a sajátja. A nők többsége szereti a humoros, magabiztos férfiakat. Ez nem azt jelenti, hogy kezdj el vicceket mesélni, amiket a férfimagazinok hátsó rovatában olvastál, csupán azt, hogy add önmagadat. A nők nem a kitalált karaktereket, a könyvekből megismert lovagot keresik, dárda helyett fakanállal a kezükben, hanem a valós személyeket. Tartsd magad mértékletesen önálló stílusodhoz és
jellemedhez. Természetesen ez nem egyenlő azzal, hogy alkoholmámorban fürödve elböffented az aktuális slágerlistás számok közül a TOP5-öt. Visszafogottan, de magadat add.

szoba-hazimozi

5. Film & zene

Csodálatosan remegteti az amerikanizálódott hifid a membránt 2Pac válogatásalbumával és akkor igazán érzed, hogy tiéd a világ, amikor Bee Gees – Stayin Alive-jára John Travoltát megszégyenítő módon eljárod a diszkó táncot, de lehetséges, hogy ez inkább sokkot, mint szívdobbanást okozna az est hölgyének. Úgy válassz zenét, hogy a figyelem ne terelődjön minden ötödik percben arra, hogy számot kell váltanod. Te vagy a lakásod és estéd központja, nem egy szórakozóhely tetején vagy rezidens Dj, hanem jelenlegi titulusod vendéglátó. Sablonos a kései vacsora utáni közös filmezés, de sok esetben a legtöbb éjszakának ez a folytatása. Kézenfekvő, hogy megnézd az új filmet, amire hetek óta vártál, de ügyelj arra, hogy meghagyd a választás jogát a vendégednek.

A szabályok nem vasmarkúak, betartásuk természetesen nem kötelező, hiszen minden nő más, ebből kifolyólag az elvárások is különfélék, ám bizonyos pontok betartása ha nem is garantált, de optimális sikert biztosít ahhoz, hogy a reggelt is együtt töltsétek.