Hogyan reagálunk a stresszre? Horoszkóp.

1499

 

A csillagjegyünkből kiderül, hogy milyen hatással van ránk a feszültség.

Ha eloszlik a szeretet, békesség, boldogság rózsaszín köde a szemünk elől, akkor jól láthatjuk, hogy már ma milyen idegesek az emberek, pedig még van két nap szentestéig.Az ünnepi stressz egyáltalán nem új fogalom, hiszen sokan arra törekszenek, hogy az ajándék, a dekoráció, a menü, a program, tehát minden, tökéletes legyen karácsonykor.A baj csak az, hogy a tökéletes nem létezik.

A stresszre mindenki másképpen reagál.Vannak, akiknek kell a nyomás ahhoz, hogy felpörögjenek.Mások vesznek egy nagy levegőt, és higgadtan megoldják a feladatokat, míg a harmadik tábor belebetegszik a feszültségbe.

Ha szeretnénk tudni, hogy ránk hogyan hat a stressz, akkor a csillagjegyünk elárulja.

Kos: Kétféleképpen állunk hozzá a stresszhez.Egyfelől nyughatatlan természettel vagyunk megáldva, ezért keressük az izgalmakat, a kihívásokat.Másfelől rosszul viseljük, ha tartós nyomás nehezedik ránk, ezért ilyenkor a lehető leggyorsabban otthagyjuk a kialakult helyzetet.Ha tehát csak kevés izgalomban van részünk, akkor jól tudunk teljesíteni, de a folyamatos görcsölést kerüljük, mert ez egyáltalán nem tesz jót a testi és lelki egészségünknek.

Bika: Nagyon jól viseljük a stresszt, ahogy a kemény munkával sincs problémánk, mert a szívós és terhelhető személyiségünk hozzászokott, hogy a folyamatosan kiélezett helyzetekben is helyt kell állnia.

Habár nagyszerű a stressztűrő képességünk, mégse feledkezzünk el arról a tényről, hogy mi is csak emberek vagyunk, tehát az állandó idegeskedés nem tesz jót az egészségünknek.Legyen időnk a pihenésre, feltöltődésre!

Ikrek: A hangulatunktól függ, hogy éppen hogyan tűrjük a stresszt.Általában azt jól viseljük, ha csak egy dolog miatt kell izgulnunk, mert ilyenkor kiélesednek az érzékszerveink, ügyesebben, gyorsabban reagálunk.Amennyiben már többféle irányból ér a nyomás, akkor gyorsan kijövünk a béketűrésünkből.

Rák: Minket nagyon megviselnek a stresszes helyzetek, ráadásul hajlamosak vagyunk mások, például a szeretteink helyett is izgulni.Ha nem akarunk bajt, akkor meg kell tanulnunk elengedni a szorongást.Ha kell, kérjünk ehhez segítséget, mert ebben nincs semmi szégyellnivaló!

 

 

Oroszlán: Jellemző ránk, hogy jól tűrjük a stresszt, de csak akkor, ha azt magunk vállaltuk.Abban az esetben, ha valami fontos a számunkra, akkor hajlandóak vagyunk változtatni a megszokásainkon.Amikor olyasmi miatt kell aggódnunk, ami számunkra nem fontos, akkor gyorsan lerázzuk terheket a vállunkról.Nekünk nem okoz bűntudatot az, hogy kisétáljunk a stresszes helyzetekből.

Szűz: Képesek vagyunk arra, hogy sokáig tűrjük a megterhelő helyzeteket, ám ezt nem szívesen tesszük.A stressz megterheli a szervezetünket.Erre utalhat a magas vérnyomás vagy az izomfájdalom.Ha nem szeretnénk belebetegedni a stresszbe, akkor ne érezzük úgy, hogy a lazítás a munka feladása!Néha nekünk is szükségünk van a pihenésre.

Mérleg: Talán minket visel meg a legjobban a stressz, hiszen folyamatosan az egyensúlyra, a kiegyensúlyozottságra törekszünk.Ha megzavarják a harmóniánkat, akkor annak érzelmi és lelki következményei lehetnek.Csak akkor tudjuk a legjobb teljesítményt nyújtani, ha semmi sem zavarja meg a békénket.

Skorpió: Imádjuk az adrenalint, tehát a stresszes helyzetekkel semmi bajunk.Az se ritka, hogy kifejezetten keressük az ilyen szituációkat, hiszen ezek sokkal izgalmasabbak, mint az egyszerű hétköznapok.Amikor sikerül megtanulnunk az izgalmak kezelését, akkor szép sikereink lehetnek, de legyünk óvatosak!Ha túlzásba visszük a stresszt, akkor az fizikailag meg fog viselni.

Nyilas: A legtöbb stresszes helyzetben megőrizzük a nyugalmunkat, de akadnak olyan szituációk, amikor olyan fogékonnyá válunk a nyomásra, hogy az károsan kezd hatni ránk.Ez főleg akkor igaz, ha egy számunkra rendkívül fontos dologról vagy egy szerettünkről van szó.Ilyenkor még az apró dolgok is nagy izgalommal, aggodalommal töltenek el.

Bak: Mivel szeretjük a nyugalmat, ezért nem keressük azokat a helyzeteket, amelyekben ismeretlen tényezők, stresszfaktorok vannak.Természetesen azért mi sem tudjuk elkerülni az összes stresszes helyzetet.Amikor kénytelenek vagyunk szembenézni a nyomással, akkor eltűrjük a helyzetet, amiből próbálunk a lehető leggyorsabban kiszabadulni.

 

 

Vízöntő: Jellemző ránk, hogy jobban szorongunk a stressz gondolatától, mint magától a stresszes helyzettől.Ennek oka, hogy gyakran megkérdőjelezzük önmagunkat.Az is igaz ránk, hogy sokat szoktunk tipródni azon, hogy elvállaljunk-e egy feladatot, ami nyomással jár.Amikor belevágunk egy stresszes helyzetbe, akkor a munkában már jól kezeljük a nyomás, és élvezzük, hogy tudjuk, hogy mit kezdjünk a kihívásokkal.

Halak: Érdekes, hogy a csillagjegyünkről általában azt halljuk, hogy milyen érzékeny, ám a stresszt mégis meglepően jól tűrjük.Ez azzal magyarázható, hogy úgy gondoljuk, hogy ez is az élet része.Mivel mindig a nagyobb képet nézzük, ezért nem engedjük, hogy a stressz, a szorongás akadályozzon a mindennapi teendőink elvégzésében.A stresszről azt gondoljuk, hogy érdekes kihívás, kaland, aminek nem engedjük meg, hogy átvegye felettünk az uralmat.

(Forrás: bien.hu)