Hírességek, akik gazdagok ugyan, de szerényen élnek

1574

Nagyon frissítően hat olyan sztárokat látni, akik megtehetnék, hogy nagy lábon élnek, méterekkel a föld és az átlagember felett lebegve, de mégis átlagos életet élnek: nem derogál nekik ugyanazt a ruhát többször felvenni, tömegközlekedést használni, akciós termékeket vásárolni, több mint 10 éves autót vezetni, és nem utolsó sorban, saját kézzel finomakat főzni.

Lady Gaga csak a színpadon extravagáns, magánéletében kuponokkal vásárol, keresi az akciókat, saját maga főz.

J.K. Rowling pontosan tudja, milyen szegénynek, és milyen immár gazdagnak lenni. Vagyona nagy része jótékonysági alapoknak megy, és magánletében egyszerű ruhákban jár, teljesen hétköznapi, már-már unalmas figurának érzi magát

Az IKEA alapítója ott van a leggazdagabb emberek között, mégis használt ruhákat vásárol, turistaosztályon utazik, és egy 1993-as Volvót vezet.

Tori Spelling eladta hatalmas házát, és egy bungalóba költözött a gyerekekkel, ahol ő maga műveli biokertjét.

Uruguay exuralkodója, Jose Mujica nem véletlenül viselte a világ legszegényebb elnöke címet. A férfi nem volt hajlandó az elnöki rezidencián élni, most is egy farmon él feleségével, és virágokat termesztenek. Elnökként fizetése kilencven százalékát jótékonykodta el.

Jennifer Lopez is nagyon tud öltözködni fellépéseire, de ez nem jelenti azt, hogy nem spórol a ruhavásárláson is. Ezt a ruhát huszonhat dollárért vette, és boldogan viselte az American Idol forgatásán, de máskor is előfordult már, hogy drágának tűnő, de olcsóbb ruhákban jelent meg. Mert miért ne?

Julia Robert szeret olcsón és egyszerűen öltözködni, bio zöldségeket termeszt a kertjében, gyerekeinek pedig szeret ruhákat kötni.

Keanu Reeves arról is híres, hogy a Mátrix-ért kapott fizetése nagy részéből a stáb és számos jótékonysági szervezet kapott – ő 15 százalékát tartotta meg a pénznek. Sokszor látni, ahogy akciósan vásárol ruhát, tömegközlekedéssel jár és köztéri padokon pihen.

Sarah Jessica Parker nem úgy él, ahogy a Szex és New Yorkban. Szereti az egyszerű, kényelmes viseletet, gyerekeit is szerénységre neveli, gyakran vásárol turkálókban, és szívesen köt nekik.

Matthew McConaughey egy trailerben lakott, még azután is, hogy megvolt az első milliója. Megtanulta minimalista módon élni az életét, és saját bevallása szerint ezzel nagyon sok stressztől kíméli meg magát.

Kate Middleton is híres arról, hoigy olcsón vesz ruhákat, és megszegve a szabályokat a darabokat többször is felveszi.

Halle Berry szintén normális életet él, tömegközlekedést használ, és bár nagyon hálás a vagyonáért, fél attól, hogy elveszíti azt. Így igyekszik nem elszállni, hanem átlagos életet élni.

Forrás: Brightside