Hihetetlen képek New York új metró alagútjairól

1539

Rejtőzik egy 22- méter hosszú és 200 tonnás szörnyeteg Manhattan alatt. Halottan pihen a Grand Central pályaudvar és a Park Aveneu-n alatt mélyen valahol. Ő és az ikertestvére által kiásott hatalmas alagutak a korunk egyik legnagyobb tömegközlekedési konstrukciója.

Itt vannak a tiszteletet parancsoló alagutakról és barlangokról készített lenyűgöző képek.

A két félisten, az amerikai hadsereg gépei és a munkások együttesen képesek voltak 346,607 köbméter földet felfalni New York alapkőzetének a szívéből, ezzel legyártva 5.6 mérföldnyi alagutat és egy hatalmas barlangot, amely otthont ad a Grand Central alatt található új megállónak.

A projekt olyan nagy, hogy a város polgárai az elöregedett épületek összeomlásaitól tartanak, úgy mint a Szent Patrik-székesegyház.

A munka  – amely 2006-ban kezdődött, már annyira komplikált volt, hogy el kellet halasztani az egész projektet, így 2014 helyett csak 2019-ben lesz működőképes a földalatti hálózat. Az alagutak többek közt érintik Sunnyside-ot, Queens-t majd egészen a Grand Central-ig tartanak, óránként 24 vonatot járatva csúcskapacitásként. Ez annyit tesz, hogy körülbelül 162. 000 utast lenne képes naponta elvinni a Grand Central-ig. Ezek az új képeket a New York Közlekedési hatósága jelenítette meg.

 

 

new-york-metro-16 new-york-metro-15 new-york-metro-14 new-york-metro-13 new-york-metro-12 new-york-metro-11 new-york-metro-10 new-york-metro-9 new-york-metro-8 new-york-metro-7 new-york-metro-6 new-york-metro-5 new-york-metro-4 new-york-metro-3 new-york-metro-2 new-york-metro-1