Ha ezt fogyasztjuk, a télen biztosan messzire elkerüljük az orvosokat!

1314

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségünk, mivel nagyon könnyen hozzájuthatunk, fogyasszunk belőle minél többet. Számos kutatás támasztja alá, hogy a vérvörös gumó hihetetlen egészségügyi hatásokkal rendelkezik.

 

Antioxidáns hatásának köszönhetően nem csak a betegségeket kerülhetjük el, de megszabadulhatunk a szervezetünkben felhalmozódó plusz kilóktól, és a méreganyagoktól is.

Flavonoid és szerves nitrogén tartalma miatt a cékla nagy szerepet játszik a szív-és érrendszer védelmében is, csökkenti a vérnyomást, valamint az agyvérzés kialakulásának esélyét is.

Milyen pozitív egészségügyi hatásokkal rendelkezik a cékla?

 

A teljesség igénye nélkül az alábbiakban egy pár igen fontos pozitív egészségügyi hatását láthatjuk a céklának:

Szabályozza a koleszterinszintet

Csökkenti a rossz koleszterinszintet, és emeli a jó koleszterin szintjét

Csökkenti a fáradtságot

A céklában található nitrátok hatására sokkal energikusabbak leszünk, és csökken a fáradtság-érzetünk. Ezért nagyon hasznos, ha a téli, depresszióra, és fáradtságra hajlamos időszakban minél több céklát fogyasztunk.

Természetes vizelethajtó

Ha rendszeresen fogyasztunk céklát, megszabadulhatunk a vízvisszatartás problémájától, és a szervezetben felgyülemlett méreganyagoktól. A cékla teljes egészében megtisztítja a szervezetet, ezért ajánlott néha kúraszerűen fogyasztani.

Csökkenti a vérnyomást

Vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik, ezenkívül pedig megvéd a szív-és érrendszeri betegségektől, de segítségével a rákos betegségeket is elkerülhetjük.

Szerző: tudasfaja.com

Hozzászólás