Ha ezt a cikket elolvasod, többé sosem fogsz antibiotikumot szedni, ha megfáztál!

912

A téli időszakban, szinte lehetetlen, hogy elkerüljük a megfázást, meghűlést. Ha egy kicsit gyengébb az immunrendszerünk, már az is elegendő, ha a közlekedési eszközön valaki köhög egyet mellettünk.

 

Azt azonban jó, ha tudjuk, hogy az sem megoldás, ha egész télen gyógyszerekkel tömjük tele magunk.
Most egy olyan megoldást mutatunk, mely segítségével könnyen kivédhetjük a vírusok, bacilusok támadását.

A hidegben a legtöbb időt bent töltjük a lakásban, keveset szellőztetünk, így nagyobb az esélye annak, hogy a vírusok megtámadják a szervezetünket. A gyógyszeres kezelés önmagában nem semlegesíti meg a vírusok, baktériumok terjedését. Télen a legfontosabb az lenne, hogy amennyire csak tudjuk, erősítsük meg az immunrendszerünk.

Kanadai tudósok szerint az allopátiás gyógyszerek nagyon jó hatással vannak az immunrendszerre, és hosszútávon nyújtanak védettséget a vírusokkal szemben. Az Aszpirin, Paracetamol vagy az Ibuprofen csupán a konkrét tüneteket szünteti meg, de abban a pillanatban, amikor a környezetünkben valaki megbetegszik, mi is újra elkaphatjuk.

Ezek a gyógyszerek átmeneti enyhülést hozhatnak, de a gyógyulás folyamatát lelassítják. Az orrfolyáson keresztül például az elhalt fehérvérsejtek távoznak a szervezetünkből, a köhögéssel pedig tisztulnak a légutak. A láznak is nagyon fontos szerepe van a kórokozók elleni harcban, ezért, ha lázasak vagyunk, ne vegyünk be rögtön, már a legkisebb láz esetében lázcsillapítót.

Mit kell tennünk abban az esetben, ha megtámadnak a vírusok?

Maradjunk otthon, bújjunk be az ágyba, és fogyasszunk sok zöldség- vagy gyümölcslevet. Igyunk forró gyógynövényes teát, nagy mennyiségben. És természetesen az is fontos, hogy pihenjünk, aludjunk nagyon sokat. Adjunk egy kis időt a szervezetünknek, hogy megnyugodjon, megpihenjen, és képes legyen újra regenerálódni. Semmiképp ne tompítsuk a betegséget rögtön antibiotikumokkal. A pihenés nagyon fontos.

A kutatók szerint egy pár óra alvás során nagymértékben regenerálódik, és erősödik a szervezetünk. Egy megerősödött immunrendszer sokkal könnyebben fel veszi a harcot a vírusokkal, és a különböző betegségekkel szemben.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a vírusok terjedését, minél gyakrabban mossunk kezet szappannal. A higiénia az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk a betegségek elkerülése érdekében.

Szerző: tudasfaja.com

Hozzászólás