Ha ezeket a tüneteket tapasztalod a csuklódon, azonnal fordulj orvoshoz!

2337

Ha eltörött, vagy kibicsaklott a csuklód, vagy bármilyen sérülés érte, nem árt jobban odafigyelned rá. Ha kis idővel a sérülés után az alábbi tüneteket észleled, érdemes lesz minél hamarabb felkeresned egy szakembert vele.

 

 

1. Ínhüvely gyulladás

Egy egyszerű ablakpucolástól, vagy számítógépen pötyögéstől, de akár a zongorázástól is kialakulhat. Ha elhanyagolod a problémát, akkor krónikus gyulladássá is átalakulhat. Hirtelen fellépő fájdalom, duzzanat, bepirosodás, gyulladás, sőt akár láz is lehet a tünetek között.

 

2. Ganglion

Leginkább a csukló ízületeiben, az ujjak tövénél, az ujjak végperceinél, vagy térd- és bokatájékon fordulnak elő. Az ízületek, vagy ínhüvely körül kialakuló tömlő idővel nőhet, lehet fájdalmas, de akár fájdalmatlan is.

 

 

3. DeQuervain szindróma

A DeQuervain betegség a csuklón a hüvelykujj vonalában lévő inak megvastagodása, illetve azok ínhüvelyének gyulladásos szűkülete következtében jön létre. Egy idő után a fájdalom miatt nehézségek lépnek fel, a beteg már csak korlátozott mértékben fogja tudni használni a kezét.

 

4. Lipóma

Ez a zsírszövet lerakódás következtében kialakuló dudort, ha nem távolítják el idejében, akkor a kéz mozgatásában is korlátozhatja a beteget. Ez egy jóindulatú tumor, a leggyakoribb ismertető jele, hogy különálló egység, mozgatható. Ha a dudor elkezd nőni, vagy begyullad, vagy bármilyen más tünetet észlelünk, forduljunk orvoshoz.

Hozzászólás