Ha erre a 4 kérdésre igen a válaszod, akkor jobb lelépni!

4074

Álmaid pasija helyett rémálmaid hercegével élsz együtt? Válaszolj erre a 4 egyszerű kérdésre, és megtudod, jobb-e menekülőre fogni!

1) Olyankor is szeretkeztek, amikor Te nem akarod?

Ha párod nem tartja tiszteletben, hogy van-e kedved a szexhez vagy sem, és kiköveteli – netán kierőszakolja? – az összebújást még akkor is, ha az ellenedre van, akkor jobb, ha pontot teszel a kapcsolat végére. A szeretkezésben az a csodálatos, hogy mindkét fél örömét leli benne és vágyik a másik közelségére. Nagyon nem jó, ha Nálatok ez másként működik.

2) Gyakran szidalmaz, kötekszik, zsarol a párod?

Az úgynevezett szóbeli bántalmazás ugyanolyan sebeket ejt a lelkeden, mint a verés a testeden. Hosszú távon komoly sérüléseket okozhat, olyanokat, amiket sokszor csak pszichológus, szexológus vagy kineziológus tud meggyógyítani. Ha ez Nálatok teljesen hétköznapi esemény, jobb lenne menekülőre fogni.

3) Volt már, hogy megvert, lökdösött, netán komolyabban bántalmazott?

Akkor jobb, ha nem is gondolkodsz azon, hogy ez kellő ok-e a szakításra, hanem azonnal véget vetsz a kapcsolatnak! Akinek egyszer eljárt a keze, nagy valószínűséggel máskor is meg fog ütni, ebből pedig hiba lenne rendszert csinálni.

4) Úgy érzed, megfulladsz a kapcsolatban?

Az, hogy legyen mindenkinek egy kis személyes tere, alapvetően fontos a boldog, hosszan tartó kapcsolathoz. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek külön szobára van szüksége, sokkal inkább az élettérre vonatkozik: eljárhatsz a barátnőiddel ide-oda? Szervezhetsz olyan programot, ahova egyedül mész el? Azzal találkozol vagy beszélsz telefonon, akivel csak akarsz? Ha nem, könnyen lehet, hogy egy mániákus féltékennyel osztod meg az ágyadat!

(forrás: egeszsegtukor)