Gepárd támadt turistára, filmre vették. – Videó

7036

Gepárd támadt turistára

A dél-afrikai Zuluföldön található Emdoneni Lodge egy olyan szállás, ahol a vendégek találkozhatnak a helyi gepárdrezervátum állataival. A látogatókat csoportban, vezetővel viszik a túrára, ahol – a honlap tájékoztatása szerint – a gepárdok hangulatától függően lehetőség van velük a közeli találkozóra vagy akár a megérintésükre is.

 

 

Az alábbi videó azonban arról tanúskodik, hogy a gepárdok ragadozó ösztönei soha nem alszanak. Peggy Lio egy makaói cserediák, aki egy csoporttal ment a vadállatokhoz. Azt mondták nekik, hogy képeket készíthetnek róluk, és két gepárdot meg is simogathatnak.

A Dew névre hallgató nagymacska azonban Peggyre támadt, és a földre teperte.

 

Az őrök közbeavatkoztak, így a lány túlélte a támadást, ám a teste tele volt karmolásokkal. Megkérdezte az alkalmazottakat, hogy el kell-e mennie egy orvoshoz beoltatnia magát, de azt mondták neki, hogy nem, mert az állat be volt oltva veszettség ellen.Egy nappal később egyébként ugyanez a gepárd egy 14 éves fiút is megtámadott.Traveller24 megpróbálta elérni az Emdoneni Lodge-ot, ám az nem kívánta kommentálni az eseteket.