Ezzel az új találmánnyal nem lesz gond a nagy hótakaró. Minden sofőr akar majd egy ilyent!

1399

Az időjárás nagyon szokatlan meglepetéseket képes produkálni manapság. Készüljünk fel idejében a nagyobb változásokra, hiszen csak így lehet gördülékeny, és hatékony egy napunk. Mit tehetünk, ha egyik napról a másikra óriási hóréteg esik le? Mutatunk egy nagyon praktikus, és hasznos találmányt.

 

trackngo2

 

A téli időjárás, a rosszul takarított, vagy egyáltalán nem hótalanított utak megnövelik a balesetek számát. Gondoljuk meg jól, hogy egyáltalán elindulunk-e egy havas úton, a megfelelő felszerelések nélkül.

A téligumi mindenképp kötelező, és nagyon hasznos is, viszont sokszor önmagában nem elegendő. A Track N Go projekt kitalálói, Denis Boivin, Mike Fontaine, és Yannick Fontaine három éven keresztül dolgoztak azon, hogy hogyan tudnák az autó kerekeit egy nagyon hatékony segédeszközzel felruházni.

Az alábbi filmben láthatjuk az eredményt. Az autó mind a négy kerekére pillanatok alatt egy szántalpszerű láncos szerkezet kerül, így akadálymenetessé válik a közlekedés. Az autó ezentúl szinte bármilyen havas terepen mehet, azonban nem haladhatja meg a 60 km/h-s sebességet.

A szerkezet nagy előnye, hogy az aszfalt úton, de vadabb terepen is használható.

Hozzászólás