Az időjárás nagyon szokatlan meglepetéseket képes produkálni manapság. Készüljünk fel idejében a nagyobb változásokra, hiszen csak így lehet gördülékeny, és hatékony egy napunk. Mit tehetünk, ha egyik napról a másikra óriási hóréteg esik le? Mutatunk egy nagyon praktikus, és hasznos találmányt.

 

trackngo2

 

A téli időjárás, a rosszul takarított, vagy egyáltalán nem hótalanított utak megnövelik a balesetek számát. Gondoljuk meg jól, hogy egyáltalán elindulunk-e egy havas úton, a megfelelő felszerelések nélkül.

A téligumi mindenképp kötelező, és nagyon hasznos is, viszont sokszor önmagában nem elegendő. A Track N Go projekt kitalálói, Denis Boivin, Mike Fontaine, és Yannick Fontaine három éven keresztül dolgoztak azon, hogy hogyan tudnák az autó kerekeit egy nagyon hatékony segédeszközzel felruházni.

ERRŐL TUDNIA KELL  Beintett a rendőrnek a pofátlan motoros

Az alábbi filmben láthatjuk az eredményt. Az autó mind a négy kerekére pillanatok alatt egy szántalpszerű láncos szerkezet kerül, így akadálymenetessé válik a közlekedés. Az autó ezentúl szinte bármilyen havas terepen mehet, azonban nem haladhatja meg a 60 km/h-s sebességet.

A szerkezet nagy előnye, hogy az aszfalt úton, de vadabb terepen is használható.

Hozzászólás