A  tölcsérhálós pók hivatalosan is a világ legerősebb mérgű pókja. Ha megcsíp, 15 perc múlva halottak vagyunk. Ausztráliában ott van mindenhol, szeret bemászni a cipőkbe, otthonokba, tehát kikerülni is elég nehéz.

A 10 éves ausztrál Matthew Mitchell is csak belelépett üres tornacipőjébe, amiben ott lapult egy ilyen pók. Az állat azonnal megcsípte. Szerencsére 1981-ben kifejlesztették az ellenanyagot a pók mérgére, de ebből is rekord mennyiségű, 12 ampulla kellett ahhoz, hogy Matthew túlélje a kalandot. Ez a mennyiség minden idők legnagyobb ellenméreg-adagjának számít, de legalább hatott is, egy nappal az eset után a fiú már hazamehetett a kórházból.

Az ausztrálok szerencsére folyamatosan nagy mennyiségű ellenanyagot tartanak raktáron, de nemrég elkezdtek fogyatkozni a készletek. Ekkor a hatóságok nyilvános felkéréssel éltek, és arra kértek minden embert, hogy ha talál tölcsérhálós pókot, hívja őket, vagy ha képes rá, fogja be biztonságosan az állatot, és vigye el a hüllőparkba, vagy akármelyik egészségügyi intézménybe, hogy az állat mérge felhasználásával ellenmérget gyárthassanak.A neten közzétett felhívó videóknak hála elég ellenanyag állt rendelkezésre Matthew számára.

ERRŐL TUDNIA KELL  Izgalmas rejtvény egy ausztrál udvarból

Forrás: Érdekesvilág

Hozzászólás