Ezt a fiút a világ legmérgezőbb pókja marta meg

1321

A  tölcsérhálós pók hivatalosan is a világ legerősebb mérgű pókja. Ha megcsíp, 15 perc múlva halottak vagyunk. Ausztráliában ott van mindenhol, szeret bemászni a cipőkbe, otthonokba, tehát kikerülni is elég nehéz.

A 10 éves ausztrál Matthew Mitchell is csak belelépett üres tornacipőjébe, amiben ott lapult egy ilyen pók. Az állat azonnal megcsípte. Szerencsére 1981-ben kifejlesztették az ellenanyagot a pók mérgére, de ebből is rekord mennyiségű, 12 ampulla kellett ahhoz, hogy Matthew túlélje a kalandot. Ez a mennyiség minden idők legnagyobb ellenméreg-adagjának számít, de legalább hatott is, egy nappal az eset után a fiú már hazamehetett a kórházból.

Az ausztrálok szerencsére folyamatosan nagy mennyiségű ellenanyagot tartanak raktáron, de nemrég elkezdtek fogyatkozni a készletek. Ekkor a hatóságok nyilvános felkéréssel éltek, és arra kértek minden embert, hogy ha talál tölcsérhálós pókot, hívja őket, vagy ha képes rá, fogja be biztonságosan az állatot, és vigye el a hüllőparkba, vagy akármelyik egészségügyi intézménybe, hogy az állat mérge felhasználásával ellenmérget gyárthassanak.A neten közzétett felhívó videóknak hála elég ellenanyag állt rendelkezésre Matthew számára.

Forrás: Érdekesvilág