Ezért kielégületlenebbek az idős nők

2336

A kutatás során arra is fény derült, hogy időskorban a férfiak libidójamagasabb, mint a nőké. Az eredmények nem csak a társadalom legidősebb férfitagjaira érévnyesek, hiszen a 76-80 év közöttiek több, mint negyedének hetente legalább egyszer vannak pajkos gondolatai, ugyanakkor a nőknél ez aszám mindössze 7%.

20151104ezert-nem-elegit-ki-szajaval

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy noha az idős férfiak gondolatai többször forognak a szex körül, mégis a gyengébbik nemnek van nagyobb esélye, hogy ezeket a gondolatokat meg is valósítsa- függetlenül az általános egészségi állapottól. Összegezve: a teljes népességet tekintetbe véve

az idős hölgyek kevesebb eséllyel jutnak kielégüléshez, hiszen a potenciális férfiak egyszerűen kihalnak mellőlük.

Az International Longevity Centre (ILC) felmérése további problémát feszegetett, miszerint az 50 éven felüli válások kétharmadánál a nők kezdeményezőek, ezen felül pedig az özvegyek háromnegyede szintén nő, így az átlagos, idős heteroszexuális nőnek kevesebb lehetősége van partner választani.

Ezen túl azt is kijelenthetjük, hogy szex, illetve az azzal kapcsolatos gondolatok hiába gyakorinak időskorban, a téma még mindig tabunak számít!