Még nem vagyok házas, de tudom, hogy a karikagyűrűt a negyedik ujjunkon szokás hordani. Azon azonban már sokszor elgondolkodtam, hogy miért ott, és miért nem a mutatóujjunkon vagy a középsőn viseljük? Nos, egy videóból most kiderül. Olvass tovább!

Ezért hordjuk a karikagyűrűt a negyedik ujjunkon

Ez a videó szerintem hihetetlenül ötletesen, világosan és meghatóan magyarázza el, miért hordjuk a karikagyűrűt a negyedik ujjunkon. Mivel a szövege angol, a cikkben elolvashatjátok a magyar fordítást. Íme:

Tedd össze a kezed. A hüvelykujjaid jelképezik a szüleidet, a mutatóujjaid a testvéreidet, a középsők téged, a gyűrűsujjaid a szerelmedet, a kisujjak pedig a gyerekeidet.

Most próbáld meg szétválasztani az ujjaidat! A hüvelykujjakat sikerül, ami azt jelenti, hogy a szülők elválhatnak. A mutatóujjakat szintén, ami arra utal, hogy a testvéreknek előbb vagy utóbb, de önálló életük lesz. A kisujjakkal is könnyen megbirkózol: a gyerekek felnőnek, kirepülnek.

ERRŐL TUDNIA KELL  A legkínosabb szakítós üzenetváltások, amik tényleg megtörténtek

De bárhogyan is próbálod, nem tudod szétválasztani a gyűrűsujjaidat. Miért? Mert akik igazán szeretik egymást, azok örökre együtt maradnak.

Hozzászólás