Ezért hordja ez a hölgy már három éve ugyanazt a ruhát a munkahelyén

1810

Akkor kezdődött (és végződött)  az egész, amikor Matilda Kahl egy átlagos hétfő reggel nem tudta, mit vegyen fel egy fontos üzleti megbeszélésre, írta a Harpers Bazaar.

A legtöbb nő biztos ismeri ezt a problémát.

Matilda New York-ban dolgozott egy nagy reklámügynökségnél művészeti vezetőként. Mindig is szabad kezet kapott azzal kapcsolatban, hogy milyen ruhát visel az irodában. De azon a hétfőn reggel ez a szabadság mintha akadályozta volna.

Matilda Kahl rájött, hogy semmi kedve minden napot ugyanazzal a problémával kezdeni. Nem akart a ruha miatt idegeskedni ezért egy biztos pontot kreált az életében. Aznap ugyanis elkésett a munkahelyéről mert nem tudta, mit vegyen fel.

A hölgy azt is tudta, hogy férfi kollégáit mindig komolyan veszik a munkahelyen, attól függetlenül milyen ruhában vannak. Ő pedig minden reggel bizonytalan volt azzal kapcsolatban, mit is vegyen fel.

Úgy döntött, hogy egyenruhát fog hordani a munkahelyén ezért 15 egyforma fehér selyemblúzt és fekete bő szárú nadrágot vásárolt. Ettől a naptól fogva minden nap fekete nadrágban és fehér blúzban ment be a munkahelyére.

Vett egy kabátot is, ami jól illett ehhez az együtteshez, amit hideg időben hordott. Az összes ruhát egy napon vette meg, elég nagy összeget kellett költenie erre. De pontosan tudta, hosszú távon mennyi pénzt takarít meg ezzel.

Nem számított azonban a vegyes reakciókra. Sokan kérdezősködtek a döntésével kapcsolatban. Sokan egyáltalán nem értették, miért szeretne minden nap ugyanolyan blúzt és nadrágot hordani.

Matilda nem értette a reakciókat és sokszor a férfi öltönyökre hivatkozik. A férfiak végül is nem egyenruhát hordanak? Ezt öltönynek hívják, nem? Az öltöny használata pedig eléggé elfogadott manapság, ugye?

Van olyan munkahely, ahol a férfiaknak kötelező öltönyt hordani.

Döntésével arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a hölgyekre igen nagy nyomás nehezedik, mert sokan elvárják tőlük, hogy minden nap tökéletes ruhában jelenjenek meg a munkahelyükön.

Mostantól Matildának már nem kell arra gondolni, mit vesz fel másnap mikor munkába megy. Az egyenruhája nagyon sok időt megtakarított számára és nagyon örült, hogy ezt a döntést hozta.

Nekünk nagyon tetszik ez a megoldás! Te fel mernéd venni minden nap ugyanazt a ruhát?  Kérjük oszd meg véleményed a megjegyzések rovatban!