Ezért fáznak jobban a nők az irodában

1381

Ha a férfiak megemlítenének  számukra különös tényeket a nőkről, biztos, hogy a fázás az elsők közt lenne. Amikor a férfiak teljesen jól érzik magukat, a nők dideregnek, lefagy kezük-lábuk, és a termosztát felé settenkednek. Hogy ez nem csak hiszti, azt tudományos érvek bizonyítják.

A nők belső hőmérséklete kicsit magasabb, mint a férfiaké, tehát jobban megérzik a hideget.

oolcdn-com

Munkahelyi klíma: Holland kutatók kimutatták, hogy a nők 2,5 fokkal magasabb hőmérsékleten tudnak jól dolgozni, mint a férfiak. Ezért nincs soha egyetértés az irodában a fűtés-hűtés témakörében. Ehhez még vegyük hozzá, hogy a hatvanas véekben ,amior kidolgozták, mi az ideális munkahelyi hőmérséklet, a férfiak metabolizmusát vették figyelembe és nem a nőkét.

o-aolcdn-com

A nők keze és lába tényleg hidegebb, mint a férfiaké, pontosan 1,6 Celsius fokkal, ami azért nem kevés. Emiatt van az, hogy kesztyűben, vagy meleg takaró alatt is a végtagjaikat melengetnék. A jelenség oka egyébként az evolúcióban keresnedő, egyszerűen a nők erei jobban összehúzódnak.

o-aolcdn-m

Hormonális okok: A nők szervezetét sokkal jobban a hormonok irányítják – gondoljunk csak a menstruációs ciklusra -, ezek pedig a belső hőmérséklet szabályozásában is részt vesznek. Azok a nők, akik fogamzásgátló tablettá szednek, még magasabb belső hőmérséklettel rendelkeznek, magyarul még érzékenyebbek a hidegre.

o-aoln-com

A nők anyagcseréje lassabb, akár 23 százalék is lehet az eltérés a két nemé között. Mivel a gyors anyagcsere gyors fűtést is jelent, a nők érthető módon lassabban tudják felmelegíteni a tesüket.

Forrás: Aol