Ezeket a gyakorlatokat végezd a testalkatodnak megfelelően, ahhoz, hogy karácsonykor is a legjobb formádat hozd!

677

A testünk alakja határozza meg, hogy milyen étrendet kövessünk és azt is, hogy melyek azok a  gyakorlatok amik a legjobbak és a leghatékonyabbak számunkra. Nézz a tükörbe, határozd meg, hogy melyik forma vagy. És mi megmondjuk, hogy hogyan leszel a legfittebb.

 

Alma – keskeny csípő, vastag derék, vékony lábak jellemzik (leginkább háromszög alakú test). Ezek az emberek  a derekukra híznak, így a legjobb gyakorlatok ökölvívás és a  birkózás férfiaknak, a hasizom erősítés, jóga nőknél. A legfontosabb étkezés legyen a reggeli, sok fehérjét, vitaminokat és szénhidrátot fogyasszon.

 

Téglalap – ez az alkat csípőben és a vállban egyforma, hosszú végtagokkal. Aerobic, tempós séta, és a hegymászás a legjobb gyakorlatok számukra. Az ilyen formájú személyekre a megnövekedett étvágy jellemző, így a nőknek figyelniük kell,  a megfelelő táplálkozásra, amelynek sok a zöldséget és gyümölcsöt kell tartalmaznia.


Körte  – ez a testalkat keskeny vállakkal,  rövid derékkal, szimmetrikus nyakkal, vállal, és kiváló az ízületekkel rendelkezik. A legérzékenyebb részük azonban a  gyomor, és nagyon nehéz fogyniuk is.  Ha a nem kezelik, és nem figyelnek oda rá, akkor a lábakon valószínűleg megjelenik a narancsbőr. Tilos feldolgozott élelmiszereket enniük, gyorsétteremben étkezni.  6 csésze vizet kell legalább naponta fogyasztani, és  mediterrán étrenddel kell karbantartani a testet. A narancsbőrt  a friss gyümölcsök és saláták fogyasztása csökkenteni fogja. Úszás-és aerobic a javasolt számukra.

 

Homokóra  – a vállak és a csípő arányos nőies, azonban hajlamosak az elhízásra és a narancsbőrre. Folyamatos testmozgást javaslunk, sok energiát kell égetni. Édességeket sajnos kerülni kell, sok napfény, fehérje, csirkehús ami javasolt az étrendben és az életmódban. Futás, golf, röplabda, tenisz és a legjobb sport ennek az alkatnak.