Ez a férfi a világ legszerencsétlenebb embere!

Ez a férfi a világ legszerencsétlenebb embere!

Story Highlights

  • Vízért indult szombat éjjel az indiai férfi, amikor rázuhant egy meteorit. Legalábbis ezt állítják.

Földre zuhanó objektum ölt meg egy férfit szombat éjjel India Tamil Nadu államában. Az Index információi szerint a férfi a Baratidasan főiskola dolgozója volt, más források, például a CNN szerint buszsofőrként dolgozott, és halálát állítólag egy meteorit okozta. A helyi rendőrség még vizsgálja az esetet.

A hírek szerint kórházba került, de ott már csak a halálát tudták megállapítani. Amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban meteorit ütötte agyon, akkor ez lehet a világ első feljegyzett, meteorit okozta balesete.

asp_620_rendorsegi

A helyi rendőrségtől a CNN-nek úgy nyilatkoztak, hogy a földre zuhanó objektum egy műszaki iskola közelében csapódott be, körülbelül 60 cm mély krátert hagyva maga után. A jelenséget erős hang kísérte.

Mi a meteorit? Mekkora az esélye annak, hogy ez okozza a halálunkat?

A meteorit a világűrből származó természetes objektum, ami a Föld (vagy egy másik égitest, például a Hold, a Mars stb.) felszínével való ütközéskor nem semmisül meg. Olyan objektum bármely égitest felszínén, amely az űr más részéből érkezett.

A legtöbb meteoroid a Föld légkörébe érve széthullik. Bár becslések szerint évente 500 darab eléri a felszínt, melyek mérete jellemzően egy üveggolyó és egy kosárlabda nagysága közé esik, ezek közül alig 5-6 példányt találnak meg és válik ismertté a tudósok számára. Kevés olyan meteorit van, amely elég nagy ahhoz, hogy becsapódási krátert hozzon létre. Ehelyett szabadesésben érkeznek a felszínre és legfeljebb egy kis lyukat ütnek. Ezen felül a lezuhanó meteoritok már okoztak kárt vagyontárgyakban, állatállományban, sőt emberben is – írj a Wikipédia szócikke.

A HVG Online egy néhány éve megjelent cikkében az áll: “Még egy cápatámadásnál is jóval gyakoribb, hogy valakinek éppen egy aszteroida okozza a halálát: minden félmillió emberből egy ilyen körülmények között veszti életét.” Ezt egy infografikán közzétett statisztikára alapozva írták.

Hozzászólás

Loading...

Related posts